Ελλάδα

Χωρίς νερό για άλλο ένα καλοκαίρι περιοχές της Αίγινας

Χωρίς νερό για άλλο ένα καλοκαίρι περιοχές της Αίγινας
Προβλήματα υδροδότησης για άλλο ένα καλοκαίρι αντιμετωπίζει η Αίγινα, κυρίως λόγω της μεγάλης ζήτησης, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός του νησιού πενταπλασιάζεται. Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού πόσιμου νερού

Όπως τόνισε στον Αθήνα 984 ο δήμαρχος Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης, ζήτημα υδροδότησης αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες η περιοχή της Σουβάλας στα ψηλότερα σημεία της. Πάντως, όπως τόνισε το ζήτημα θα λυθεί σήμερα καθώς αργότερα το πρωί θα φτάσει πλοίο-υδροφόρα και θα διοχετεύσει νερό κατευθείαν στην περιοχή.

Ο κ. Μούρτζης τόνισε ότι το πρόβλημα είναι έντονο φέτος με μικροπροβλήματα να εμφανίζονται τακτικά λόγω της μεγάλης κατανάλωσης νερού. Πρόσθεσε ότι αναμένεται η έναρξη της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς νερού, ώστε το πρόβλημα να λυθεί οριστικά.

Τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές
Ο προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε με προσφερόμενη έκπτωση περίπου 31% και πλέον αναμένεται ο προβλεπόμενος έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Ο υποθαλάσσιος αγωγός μήκους 14 χιλιομέτρων θα ποντιστεί σε βάθος έως και 95 μέτρων στον βυθό του Σαρωνικού. Η κατασκευή του έργου θα διαρκέσει έως 18 μήνες.