Ελλάδα

Δραπέτης των φυλακών παρίστανε τον συνεργάτη της Θάνου και ζητούσε χρήματα για φιλανθρωπίες

Δραπέτης των φυλακών παρίστανε τον συνεργάτη της Θάνου και ζητούσε χρήματα για φιλανθρωπίες
Τον επονομαζόμενο από τα ΜΜΕ και «πρύτανη της απάτης» κατάφερε να συλλάβει η υποδιεύθυνση οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για 51χρονο δραπέτη από τις 14 Φεβρουαρίου του 2017, οπότε και πήρε άδεια, χωρίς να επιστρέψει ποτέ. Ο δράστης, εκτίει 10ετής ποινή κάθειρξης, για απάτες. 

Στην τελευταία του απόπειρα απάτης, όμως έπεσε στα... χέρια της αστυνομίας. Προφασιζόμενος το δεξί χέρι της Βασιλικής Θάνου, προϊσταμένης του νομικού γραφείου του Μεγάρου Μαξίμου, προσπάθησε να αποσπάσει... δωρεά, από τη διοικήτρια του νοσοκομείου Τζάνειο.   

«..... είμαι γραμματέας της συμβούλου της νομικής υπηρεσίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της κυρίας Bασιλικής Θάνου. Ίσως γνωριζόμαστε. Είμαι τέως εισαγγελέας Αρείου Πάγου, ο κ.Καζάκος. Σας τηλεφωνώ γιατί θέλω να κινητοποιηθείτε και εσείς ώστε να βρεθούν χρήματα, από επιχειρηματίες αλλά και από τον εκκλησιαστικό χώρο, για μια γυναίκα που έχει όγκο στο κεφάλι και πρέπει να φύγει για νοσοκομείο της Αμερικής.....».

 

Η διοικήτρια του νοσοκομείου συγκινήθηκε από την περιγραφή του «κ. Καζάκου» και αποφάσισε να βοηθήσει, δίνοντας ένα χρηματικό ποσό, ωστόσο θέλησε να επαληθεύσει την ταυτότητάτου. Καλώντας στο γραφείο Πρωθυπουργού στο Μαξίμου, διαπίστωσε πως δεν υπήρχε κανένας συνεργάτης με αυτό το όνομα.   Άμεσα ενημερώθηκε το Οργανωμένο Έγκλημα της Ασφάλειας Αττικής, με αποτέλεσμα την παρακολούθηση και τελικά τη σύλληψη του «πρύτανη» και μάλιστα σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου δήθεν είχε μπει για νοσηλεία.  

Οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος τον συνέλαβαν μέσα στο νοσοκομείο, ακούγοντας μάλιστα τους γιατρούς να τους λένε: «..κάθε μέρα του λέγαμε να υπογράψει το εξιτήριο και φύγει, διότι δεν δείχνουν το παραμικρό οι εξετάσεις και αυτός αρνούνταν επιτακτικά».

Ανάμεσα στα θύματα του ξεχωρίζουν μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία της Αττικής, αλλά και δυο μοναστήρια στην Φθιώτιδα, ενώ το ποσό που κατάφερε να αποσπάσει από τους εξαπατηθέντες ανέρχεται στις 50.000 ευρώ. Στο παρελθόν έζει εξαπατήσει στελέχη τραπεζών και μεγάλων οργανισμών, μέχρι και προέδρους ποδοσφαιρικών ΠΑΕ.