Ελλάδα

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη 51χρονος για κατά συρροή εξαπατήσεις ηλικιωμένων

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη 51χρονος για κατά συρροή εξαπατήσεις ηλικιωμένων
Εξαπατούσε και έκλεβε ηλικιωμένους, αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 51χρονος ημεδαπός στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

 Μάλιστα ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα, ο δράστης από τον περασμένο Φεβρουάριο, εντόπιζε ηλικιωμένους και με διάφορα προσχήματα (λογιστής, ασφαλιστής, εφοριακός κλπ) τους έπειθε να του παραδώσουν χρήματα. Πρόσθετα, στις περιπτώσεις όπου η εξαπάτηση πραγματοποιούνταν στην οικία του θύματος και εφόσον δεν γίνονταν αντιληπτός, αφαιρούσε επιπλέον χρήματα από το εσωτερικό τους.

Ο δράστης συνελήφθη μετά από καταδίωξη στις 13 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ λίγο νωρίτερα, προσποιούμενος τον εφοριακό, εξαπάτησε ηλικιωμένη αποσπώντας χρηματικό ποσό.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα, στον Κολωνό και στα Πατήσια, στις οποίες τα θύματα αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα τον δράστη.