Ελλάδα

Σοκαριστικός τραυματισμός κατά την προπόνηση νεαρού μέλους της εθνικής ομάδας καταδύσεων

Σοκαριστικός τραυματισμός κατά την προπόνηση νεαρού μέλους της εθνικής ομάδας καταδύσεων
Ο Ανδρόγεως Σαμψάκης-Μπακόπουλος, μέλος της εθνικής ομάδας καταδύσεων νέων τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια της προπόνησης του στο Κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Σταδίου.

Ο αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης, έχει υποστεί κάταγμα σε αυχενικό σπόνδυλο και υποβλήθηκε εσπευσμένα σε σπονδυλοδεσία και αποσυμπίεση του νωτιαίου μυελού.

Στην τρίτη προσπάθεια μίας αρκετά ριψοκίνδυνης άσκησης ο άτυχος Σαμψάκης προσγειώθηκε με το κεφάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μην μπορεί να μετακινήσει τα κάτω άκρα του.

Παρούσα στο περιστατικό ήταν η προπονήτρια καταδύσεων της Αργούς, Άρτεμις Δρακούλη, η οποία έσπευσε να καλέσει γιατρό.

Μετά το ατύχημα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΚΑΤ με ασθενοφόρο.

Φυρίγος: Οι σανίδες έχουν να αλλαχτούν από το 2003!»

Για το θέμα πήρε θέση ο εθνικός προπονητής, Πέτρος Φυρίγος, ο οποίος τόνισε για το περιστατικό: «Ο αθλητής δεν είχε υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα. Μάλιστα, την ίδια μέρα είχαμε συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο στην ΚΟΕ προκειμένου να διευθετηθούν τα της συγκρότησης της εθνικής ομάδας.

Κάποια στιγμή το κακό θα συνέβαινε. Παρότι το ατύχημα δεν έγινε στο νερό, χρόνια τώρα φωνάζω για την ακαταλληλότητα των σανίδων στο καταδυτήριο.

Τοποθετήθηκαν το 2003 και έκτοτε δεν έχουν αντικατασταθεί, ενώ ζητώ την αντικατάσταση τους από το 2007!

Πριν από δύο χρόνια έσπασε η σανίδα στο καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά και ευτυχώς ο Μιχάλης Φαφαλής δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ανδριανός είχε σπεύσει εντός του επόμενο 48ώρου να εκταμιεύσει 60.000 ευρώ για την ανακατασκευή του καταδυτηρίου, όμως μας πρόλαβε το σκάνδαλου του προέδου του Αγίου Κοσμά, Κωνσταντίνου Πρίφτη, ο οποίος είχε υπεξαιρέσει 1 εκατομμύριο.

Τότε το θέμα πάγωσε και η Πολιτεία έκλεισε έκτοτε το καταδυτήριο! Έτσι έλυσαν το θέμα...

Το ΟΑΚΑ επίσης είναι ακατάλληλο! Είναι δυνατόν η προπόνηση των καταδύσεων να διεξάγεται ενώ το μισό καταδυτήριο την ίδια ώρα χρησιμοποιούν ακαδημίες κολύμβησης και ΑΜΕΑ;»