Ελλάδα

Αύξηση στα χρηματικά έπαθλα για το φετινό μουντιάλ

Αύξηση στα χρηματικά έπαθλα για το φετινό μουντιάλ
Περαιτέρω αύξηση των χρηματικών επάθλων για τις εθνικές ομάδες ανακοίνωσε η FIFA για το μουντιάλ της Ρωσίας. Μια αύξηση της τάξης του 12% στο συνολικό ποσό που φέτος θα αγγίξει τα 400 εκ. δολάρια (328. εκ. ευρώ), έναντι των 358 εκ. δολαρίων στο προηγούμενο μουντιάλ της Βραζιλίας

Η διεθνής ομοσπονδία άλλωστε είχε υποσχεθεί ότι όσο τα κέρδη ανεβαίνουν, θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες αυξήσεις στα έπαθλα από την πλευρά της. Με τα κέρδη από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 να υπολογίζονται στα 2,1 δις δολάρια, φαίνεται πως η διοργάνωση πηγαίνει καλύτερα από ποτέ. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της, Gianni Infantino, «η αύξηση αντανακλά την υγιή οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας».

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα που θα κερδίσει τον τίτλο στη Ρωσία θα λάβει το ποσό των 38 εκ. δολαρίων και η ομάδα στη 2η θέση θα πάρει 28 εκ. δολάρια. Άνοδος κατά 3 εκ. δολάρια λοιπόν σε σχέση με το μουντιάλ του 2014 για τις ομάδες του μεγάλου τελικού. Στα 8 εκ. δολάρια παρέμεινε το ποσό συμμετοχής ενώ η αμοιβή για την προετοιμασία των 32 εθνικών ομάδων που προκρίθηκαν είναι 1,5 εκ. δολάρια, αυξημένη κατά 50%.

Εκτός του γοήτρου λοιπόν της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, ανεβαίνει και το κασέ. Οι ομάδες-φαβορί που ξεχωρίζουν με τις συνολικές τους αποδόσεις στους προκριματικούς είναι η Γερμανία και η Βραζιλία. Και οι δύο πέρασαν αήττητες από τη διαδικασία, εξασφαλίζοντας εύκολα ένα εισιτήριο για τη Ρωσία. Η Γερμανία, η οποία σημείωσε νίκες με αρκετά μεγάλη διαφορά τερμάτων, θα υπερασπιστεί και αυτή τη φορά τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας. Το στοίχημα είναι μεγάλο, αφού κερδίζοντας το φετινό τίτλο θα ισοφαρίσει με τη Βραζιλία στον αριθμό Κυπέλλων αλλά θα είναι και η 3η ομάδα που θα καταφέρει να πάρει τον τίτλο δύο συνεχόμενες φορές (μετά την Ιταλία και τη Βραζιλία). Η Βραζιλία από την άλλη, θέλει να διατηρήσει τη φήμη της  ως βασίλισσα του μουντιάλ έχοντας ξεκινήσει ήδη από την εξαιρετική της πορεία στα προκριματικά. Με 5 Κύπελλα στη συλλογή της, θα προσπαθήσει σίγουρα να κατακτήσει άλλο ένα ώστε να κρατήσει την πρωτιά και να προστατέψει τη μεγάλη της ιστορία.

Δύο τεράστιες ομάδες λοιπόν και μένει να δούμε αν ο τελικός θα είναι μεταξύ Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής….

NETWORK