Οικονομία

Ο Νικόλας Φαραντούρης εξελέγη μέλος ΔΣ του Spinelli Group

Ο Νικόλας Φαραντούρης εξελέγη μέλος ΔΣ του Spinelli Group
Ο Νικόλας Φαραντούρης είναι ο μοναδικός ευρωβουλευτής της Αριστεράς που συμμετέχει στη διοίκηση της ομάδας.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Spinelli Group, του φεντεραλιστικού φόρουμ που προωθεί την ιδέα της ομοσπονδοποίησης της Ευρώπης.

Η εκλογή του πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της νέας σύνθεσης του ΔΣ, στο περιθώριο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Spinelli Group είναι μια πρωτοβουλία που ιδρύθηκε για να αναζωογονήσει την προσπάθεια της ομοσπονδιοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ομάδα λειτουργεί ως δίκτυο πολιτών, δεξαμενών σκέψης, μη κυβερνητικών οργανώσεων, ακαδημαϊκών, συγγραφέων και πολιτικών που υποστηρίζουν την ιδέα μιας ενωμένης και φεντεραλιστικής Ευρώπης. Το όνομα της ομάδας προέρχεται από τον Altiero Spinelli, έναν από τους πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ο οποίος το 1941 συνέγραψε το «Μανιφέστο για μια Ευρώπη ελεύθερη και ενωμένη» ενώ ήταν φυλακισμένος από το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι στη νήσο Βεντοτένε.

Ο Νικόλας Φαραντούρης εξέφρασε την τιμή του για την εκλογή του στο ΔΣ του Spinelli Group, τονίζοντας ότι είναι ο μοναδικός ευρωβουλευτής της Αριστεράς που συμμετέχει στη διοίκηση της ομάδας.

«Η παρακαταθήκη του Altiero Spinelli είναι η Αριστερά που γεννά, που μπαίνει μπροστά με όραμα για τις επόμενες γενιές», δήλωσε από το Στρασβούργο. Σημείωσε επίσης πως η Αριστερά στην οποία πιστεύει αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά, τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, τονίζοντας την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.