Ελλάδα

Επεισόδια, Πρέσπες: 14 τραυματίες από τη σύγκρουση διαδηλωτών - ΜΑΤ για Σκοπιανό (pics)

Επεισόδια, Πρέσπες: 14 τραυματίες από τη σύγκρουση διαδηλωτών - ΜΑΤ για Σκοπιανό (pics)
Δεκατέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν με  με θλαστικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία Καστοριάς και Φλώρινας, που προκλήθηκαν μετά τα επεισόδια στο Πισοδέρι Πρεσπών, όπου και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, οι 14 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Νωρίτερα, επεισοδιακή τροπή στο συλλαλητήριο στις Πρέσπες,πεισοδιακή τροπή στο συλλαλητήριο στις Πρέσπες, με τους οργισμένους διαδηλωτές να βρίσκονται απέναντι στα ΜΑΤ. Χημικά, πέτρες και ξύλο στο σημείο. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ για να φτάσουν στο χωριό Ψαράδες.

Την ίδια στιγμή, πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες στην εκκλησία στο χωριό Ψαράδες Πρεσπών στην εκκλησία στο χωριό Ψαράδες Πρεσπών την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και λίγο πριν υπογραφεί η συμφωνία για την Μακεδονία.

Την διαδήλωση σχολίασε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, οποίος ανέφερε ότι το πλήθος των συγκεντρωμένων ήταν...μικρό και ότι οι ντόπιοι δεν θα έπρεπε να διαμαρτύρονται.

PRESPES EPEISODIA 1.JPG

PRESPES EPEISODIA 3.JPG

PRESPES EPEISODIA 3.JPG