Ελλάδα

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο - Το μαχαίρι και η έκθεση του ιατροδικαστή

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Σήμερα θα εκδοθεί το πόρισμα του ιατροδικαστή, που θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του 33χρονου Ζαν Κωστόπουλου, που μπήκε την περασμένη Παρασκευή στο κοσμηματοπωλείο, στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια και λίγο αργότερα έχασε τη ζωή του.

Ο ιατροδικαστής θα «μιλήσει» αν ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου οφείλεται σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στην περίπτωση αυτή οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης αναμένεται να μετατραπούν σε θανατηφόρα σωματική βλάβη ή ανθρωποκτονία από αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον 74χρονο για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης, καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Παράλληλα, η αστυνομία εντόπισε και ένα μαχαίρι το οποίο εξετάζεται για να διαπιστωθεί εάν έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου επάνω του.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη και του δεύτερου ατόμου που φαίνεται να κλωτσά τον Ζακ Κωστόπουλο. Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τακτικό θαμώνα του καταστήματος ή για γνωστό του κοσμηματοπώλη καθώς φαίνεται σύμφωνα με το βίντεο να έχουν μία οικειότητα.

Στην ΕΛ.ΑΣ. κινείται εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί αν και οι ενέργειες ακινητοποίησης και αφοπλισμού του 33χρονου από τους αστυνομικούς ήταν οι απαιτούμενες χωρίς υπερβολές καθώς διαπιστώνεται ένα χτύπημα με πτυσσόμενο γκλομπ στην πλάτη του 33χρονου και στην συνέχεια ακινητοποίηση από τέσσερις αστυνομικούς για να του πάρουν το κομμάτι γυαλί από το χέρι.