Ελλάδα

Γεροβασίλη: Έρευνα για το βίντεο με τους αστυνομικούς που κλωτσούν τον Ζακ Κωστόπουλο

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Έρευνα για το βίντεο που δείχνει τους αστυνομικούς να κλωτσούν τον Ζακ Κωστόπουλο προανήγγειλε η Γεροβασίλη.

Προκαταρκτική έρευνα ξεκινά από την αστυνομία με εντολή της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να συμπεριφέρονται βίαια στον Ζακ Κωστόπουλο κατά την ώρα της σύλληψής του έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια. 

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο η έρευνα θα αξιολογήσει «συνολικά την επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών». Συγκεκριμένα, θα εξετάσει εάν έπραξαν τα νόμιμα ή ξεπέρασαν τα όρια που προβλέπονται από τους κανονισμούς.

Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων πως «Πάγια τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας και βούληση της παρούσας φυσικής ηγεσίας αποτελούν το αστυνομικό προσωπικό να λειτουργεί πάντοτε εντός του ισχύοντος θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου διατηρώντας ως γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όπως σημείωσε η κ.Γεροβασίλη «Δεν είναι ανεκτές τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές». Συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό, πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».