Ελλάδα

Εντοπίστηκε σώος ο 27χρονος αγνοούμενος στην Εύβοια (pic+vid)

photo: LamiaReport photo: LamiaReport
Βρέθηκε σώος στο Μαντούδι Ευβοίας ο 27χρονος αγνοούμενος, τα ίχνη του οποίου έιχαν χαθεί από το βράδυ του Σαββάτου όπου η κακοκαιρία έπληξε την περιοχή.

Για πάνω από 24 ώρες παρέμεινε στην άκρη του ποταμού o 27χρονος που αγνοείτο στο Μαντούδι από τα ξημερώματα της Κυριακής, μέχρι να εκτονωθούν τα φαινόμενα και να πέσουν τα νερά. Ο νέος άνδρας εντοπίστηκε σήμερα το πρωί από κάτοικο της περιοχής καλά στην υγεία του, περιμένοντας τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν κοντά του.

Όταν ο κάτοικος της περιοχής εντόπισε την ύπαρξη ανθρώπου ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική που απεγκλώβισε τον 27χρονο και στη συνέχεια τον μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους πυροσβέστες ο 27χρονος ήταν αν ζει η κοπέλα του. Μόλις έμαθε κι αυτό το ευχάριστο νέο η χαρά του απλά δεν περιγράφεται. Ανάλογες στιγμές διαδραματίστηκαν και στην απέναντι όχθη του ποταμού που εντοπίστηκε ο 27χρονος από την κοπέλα του και τον πατέρα του, ο οποίος πίστευε ότι ο «Γιάννης του» θα τα καταφέρει.

Σημειώνεται ότι ήδη τα νερά έχουν πέσει αρκετά και οι έρευνες ξεκίνησαν πάλι με το πρώτο φως της ημέρας για τους αγνοούμενους τόσο από ομάδες της πυροσβεστικής αλλά και από κατοίκους της περιοχής. Μετά τον εντοπισμό του 28χρονου, οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στον εντοπισμό ζευγαριού ηλικιωμένων που επίσης αγνοούνται.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr παρακάτω φαίνεται ο 27χρονος τη στιγμή που εντοπίστηκε πάνω στην νησίδα από τους πυροσβέστες.

27xronos

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1046667297841123329}

Αγωνία για τους τρεις αγνοούμενους

Στο Μαντούδι εξακολουθεί να αγνοείται ηλικιωμένο ζευγάρι. «Χτες το βράδυ γύρω στις 21.30 τα πεθερικά μου ξεκίνησαν να πάνε με το αμάξι τους στη μητέρα της πεθεράς μου. Από χτες το βράδυ αγνοείται η τύχη τους. Η βροχή ήταν τόσο δυνατή που έχουν ξεχειλίσει τα πάντα, εδώ . Το αμάξι τους βρέθηκε και τα προσωπικά τους αντικείμενα αλλά τα πεθερικά μου , δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί ακόμα . Είναι πολύ δύσκολες οι ώρες για όλους μας», ανέφερε ο γαμπρός του ζευγαριού.

Από την άλλη συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί της Κυριακής στον Αλμυρό Μαγνησίας, για τον εντοπισμό 73χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν μαζί με τον βοηθό του έσπευσαν να προστατεύσουν από την κακοκαιρία τα ζωντανά του και κατόπιν στην πορεία χάθηκαν. Ο βοηθός επέστρεψε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων. Με το πρώτο φως της Κυριακής, δυνάμεις της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της ΕΛ.ΑΣ. και εθελοντών, ξεκίνησαν τις έρευνες εντοπισμού, οι οποίες επικεντρώνονται μεταξύ Βρύναινας και Μαυρομάτικου καθώς και πάνω από αυτό. Σύμφωνα με δηλώσεις του πυράρχου Πόζογλου στο e-Volos.gr, στην περιοχή επικρατεί βροχόπτωση και ομίχλη, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο τους, ωστόσο συνεχίζουν “χτενίζοντας” μαντριά και κάθε σπιθαμή γης.