Ελλάδα

Εκκενώνεται συγκρότημα κατοικιών στη Θεσσαλονίκη

photo αρχείου Eurokinissi photo αρχείου Eurokinissi
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί εκκένωση συγκροτήματος κατοικιών στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομική επιχείρηση λαμβάνει χώρα δυτικά της πόλης σε ημιτελές συγκρότημα το οποίο το τελευταίο διάστημα είχε μετατραπεί σε άτυπο καταυλισμό μεταναστών.

Από το σημείο προσήχθησαν 109 άτομα που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης για έλεγχο και ταυτοποίηση στοιχείων. Από το σύνολο των προσαχθέντων διαπιστώθηκε ότι οι 61 δεν διέθεταν έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Οι υπόλοιποι 48 προσαχθέντες, μετά τους απαραίτητους ελέγχους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Της αστυνομικής επιχείρησης προηγήθηκαν καταγγελίες και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης αποφασίστηκε η εκκένωση του κτιρίου, το οποίο φέρεται να ανήκει σε κατασκευαστικό συνεταιρισμό. Στη συνέχεια, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης, από τις Διευθύνσεις Ανακύκλωσης - Αστικών Απορριμμάτων και Πρασίνου, καθάρισαν όχι μόνο το κτιριακό συγκρότημα αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.

Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FΜ" ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης ανέφερε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποίησε άλλες πέντε - έξι παρόμοιες εκστρατείες καθαρισμού στο ίδιο κτίριο. "Τα συνεργεία καθαρίζουν τον χώρο, όμως η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή είναι τραγική και έχουν δίκιο οι περίοικοι που διαμαρτύρονται. Διότι στο συγκεκριμένο κτίριο ζούσαν περισσότεροι από εκατό άνθρωποι, χωρίς υποδομές και σύστημα αποχέτευσης", υπογράμμισε ο κ.Ζαχαριάδης.