Πολιτική

Ξανά «μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ για το «σχέδιο διάλυσης»: Διαψεύδει ο Κασσελάκης, σε διατεταγμένη υπηρεσία λέει η πλειοψηφία

Ξανά «μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ για το «σχέδιο διάλυσης»: Διαψεύδει ο Κασσελάκης, σε διατεταγμένη υπηρεσία λέει η πλειοψηφία
Νέο γύρο σφοδρής πολιτικης αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σήκωσε η αποκάλυψη των Νέων για όσα φέρεται να είπε την περασμένη εβδομάδα, ενώπιον πολλών ατόμων, ο Στέφανος Κασσελάκης για σχέδιο εξαΰλωσης του ΣΥΡΙΖΑ και εν συνέχεια ίδρυση νέου κόμματος.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα RealNews αποκαλύπτει πως ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχει ήδη νοικιάσει γραφεία 1.500 τ.μ. για να στεγάσει τον νέο πολιτικό φορέα.

Συνεργατες του κ. Κασσελακη σε επικοινωνία με το Dnews.gr διαψεύδουν κατηγορηματικά όσα αποκαλύπτει στην εφημερίδα Τα Νέα και τη στήλη «Στίγμα» ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου, ενώ την ίδια ώρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με διαρροή τους επιμένουν πως όσα αποκαλύπτονται επιβεβαιώνουν πως ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διαψεύδουμε πλήρως, οριζοντίως και καθέτως. Δεν ειπώθηκαν ποτέ και πουθενά όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα των ''Νέων''», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του κ. Κασσελάκη, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται πλέον στη συνέχεια που τυχόν θα έχει το θέμα, δεδομένου πως στο επίμαχο ρεπορτάζ τονίζεται πως αυτόπτες μάρτυρες ήταν πολλά άτομα.

Λίγο αργότερα, συνεργάτες του κ. Κασσελάκη τονίζουν πως «Στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια να βγάλουν τον Στέφανο Κασσελάκη από την κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι αναφέρονται σε ένα δήθεν σχέδιο του κ. Κασσελάκη να «εξαΰλωσει τον ΣΥΡΙΖΑ προτού φτιάξει νέο κόμμα». Μάλιστα έσπευσαν να … καταγράψουν και αντιδράσεις πάνω στο απόλυτο ψέμα.

Συνεχίζουν πως «Σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που δεν αξίζουν ούτε διάψευσης. Τη ρευστοποίηση επιζητούν εκείνοι που καταπατούν το καταστατικό του κόμματος».

Προσθέτουν «Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει - για μία ακόμη φορά - σε ολόκληρη την Ελλάδα μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να κρατήσει ενωμένο το κόμμα. Η αφοσίωσή του στην ενδυνάμωση και στον εκσυγχρονισμό του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμετάβλητη, όπως και ο στόχος του να προασπίσει τις αρχές του κόμματος».

Από την πλευρά τους στελέχη της πλειοψηφίας σημειώνουν πως «η σιωπή και η μη διάψευση δημοσιεύματων σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Κασελάκης θέλει να εξαϋλώσει το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ έχει ενοικιάσει γραφεία 1500m2 επιβεβαιώνει την αλήθεια και των δημοσιευμάτων και των προθέσεων του έκπτωτου κ. Κασελάκη. Επιβεβαιώνει ότι ο κ. Κασσελάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν την διατήρηση της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας. Θα παρακολουθούμε τα έκτροπα για την ίδρυση του κόμματος Κας και τον κατήφορο που θα φτάσει και στην δημόσια στήριξη της ΝΔ. Το έχει ξανακάνει ''άλλωστε''».

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ:

Το νέο κόμμα και τα χρήματα

Ο έκπτωτος πρόεδρος Κασσελάκης μιλάει. Και μιλάει πολύ. Δηλαδή, πώς μιλάει; Βρίσκεται κάπου, του ανοίγουν κουβέντα, κάποιος τον ρωτάει κάτι, κι εκείνος χωρίς να φιλτράρει την ερώτηση, και πολύ περισσότερο χωρίς να εξετάζει ποιος είναι αυτός που τον ρωτάει, και γιατί ενδεχομένως του υποβάλλει τη συγκεκριμένη ερώτηση, απαντάει. Και απαντάει χειμαρρωδώς – αν μου επιτρέπεται η έκφραση.

Με ό,τι του κατέβει εκείνη την ώρα στο κεφάλι. Φυσικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δικές του προθέσεις από εδώ και πέρα. Σε μία τέτοια τελευταία μάζωξη, της εβδομάδας δηλαδή, μιλάει σε έναν αριθμό ανθρώπων που έχει γύρω του. Κάποιος τον ρωτάει «γιατί δεν κάνεις κόμμα, δικό σου, και επιμένεις να είσαι υποψήφιος αφού όπως λες έχεις τον κόσμο μαζί σου;», κι αρχίζει να απαντάει τις… κάλτσες του. Τα λέει, όλα! Με το νι και με το σίγμα! Και όταν λέμε όλα, εννοούμε, τα πάντα όλα. Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Οτι στόχος του είναι πρώτα να εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να τον φτάσει στο μη περαιτέρω, στο 0,5%, δημοσκοπικά αν είναι δυνατόν, και εν συνεχεία θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός καινούργιου «ΣΥΡΙΖΑ». Ενός κόμματος δηλαδή, το οποίο θα κινείται στην Αριστερά, αλλά δεν θα διαθέτει τις παθογένειες του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.

Και τότε έπεσε, στην ομήγυρη, η κρίσιμη ερώτηση. Με τι λεφτά θα κάνεις το καινούργιο κόμμα; Χρειάζονται πολλά χρήματα. Μπορεί και 15 εκατομμύρια, παρατήρησε ο ερωτών. «Θα βρεθούν» απάντησε σιβυλλικά ο δικός μας, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το «πού θα βρεθούν» τα χρήματα για να λειτουργήσει το καινούργιο του κόμμα.