Ελλάδα

ΣΤΑΣΥ: Αθωώθηκαν πρώην και νυν επικεφαλής για υπεξαίρεση 1,2 εκ. ευρώ

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Ομόφωνη αθώωση για Παπαθανάση και Θωμόπουλο αποφάσισε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως.   

Πιο αναλυτικά, σε βάρος του νυν γενικού διευθυντή της ΝΔ και πρώην διευθύνοντος σύμβουλου της ΣΤΑΣΥ, Νίκου Παπαθανάση, και του νυν διευθύνοντος σύμβουλου της εταιρείας και κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Θωμόπουλου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, μετά από πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, που αφορούσε τη δράση κυκλώματος στο μετρό, το οποίο υπεξαίρεσε 1,2 εκατ. ευρώ, από τις πωλήσεις των εισιτηρίων. 

Η δίωξη κατά του κ.Θωμόπουλου ασκήθηκε στη βάση συμπληρωματικού πορίσματος της κ.Παπασπύρου. 

Ωστόσο, μετά από ενδελεχή έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε πως το ποσό που είχε υπεξαιρεθεί ανερχόταν στα 16.000 ευρώ και όχι στο 1,2 εκ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, το δικαστήριο δέχθηκε ότι δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις ότι υπεξαιρέθηκαν χρήματα από το μετρό και καταδίκασε 3 από τους συνολικά 11 κατηγορούμενους σε ποινή έξι ετών με αναστολή για υπεξαγωγή εγγράφων της εταιρτείας: οι 3 καταδικασθέντες, που εργάζονταν ως επόπτες στην ΣΤΑΣΥ, κατέστρεψαν εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας τα οποία αποτύπωναν συμφωνίες μεταξύ εκδοτών και καταμετρητών για την πώληση εισιτηρίων.