Ελλάδα

Ηλεκτρικός: Επιβάτης επιτέθηκε σε σταθμάρχη στον σταθμό «Βικτώρια» - Νοσηλεύτηκε 3 ημέρες

Ηλεκτρικός: Επιβάτης επιτέθηκε σε σταθμάρχη στον σταθμό «Βικτώρια» - Νοσηλεύτηκε 3 ημέρες Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Καταδικάστηκε ο δράστης της επίθεσης στον Ηλεκτρικό, οδηγήθηκε στη φυλακή.

Επιβάτης του Ηλεκτρικού επιτέθηκε σε εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ στον σταθμό «Βικτώρια», με συνέπεια να τον στείλει στο νοσοκομείο για τρεις ημέρες.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη και καταδικάστηκε, ενώ ήδη εκτίει την ποινή του. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΣΤΑΣΥ καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που προκάλεσε τον τραυματισμό του εργαζομένου.

Την περασμένη Πέμπτη (18/7), στις 23:25, επιβάτης πήδηξε τις πύλες επικύρωσης εισιτηρίων στον σταθμό «Βικτώρια», προκειμένου να μπει σε συρμό. Ο επιβάτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, επιτέθηκε σε σταθμάρχη που ήταν κοντά στις πύλες.

Φύλακας ιδιωτικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται η ΣΤΑΣΥ έσπευσε να βοηθήσει τον σταθμάρχη, ενώ αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο συνέλαβαν τον άνδρα.

Ο σταθμάρχης, που έφερε τραύματα στο πρόσωπο, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες και πήρε εξιτήριο αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Σε ό,τι αφορά στον δράστη της επίθεσης, μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας καταδικάστηκε αρχικά σε 29 μήνες φυλάκιση, μεταξύ άλλων και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος.

Η ΣΤΑΣΥ υπέβαλε μήνυση για το αδίκημα της άσκησης βίας κατά υπαλλήλου της, που εκτελούσε τα καθήκοντά του, με αποτέλεσμα ο δράστης να καταδικαστεί σε επιπρόσθετη φυλάκιση 18 μηνών και πάλι χωρίς αναστολή και δίχως η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ο δράστης φυλακίστηκε και εκτίει πλέον τις ποινές για τις οποίες καταδικάστηκε.