Ελλάδα

Πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο επειδή μπήκε στο χωράφι του εργοδότη του

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός στην Βάρδα Ηλείας επειδή πυροβόλισε και σκότωσε σκύλο που μπήκε στο χωράφι του εργοδότη του. 

Η σύλληψη έγινε προχθές το μεσημέρι, στη Βάρδα, από τις αστυνομικές δυνάμεις Βουπρασίας. 

Σημειώνεται πως σε βάρος του 27χρονου Πακιστανού σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων και προστασίας ζώων συντροφιάς.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορείται επίσης και ένας 79χρονος Έλληνας και συγκεκριμένα ο εργοδότης του, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Πιο αναλυτικά, ο 27χρονος χθες το πρωί, χρησιμοποιώντας παράνομα κυνηγετικό όπλο ιδιοκτησίας του 79χρονου, πυροβόλησε τον σκύλο ενός γείτονα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος του ζώου.

Μετά από ενδελεχή έρευνα διαπιστώθηκε πως ο 79χρονος εργδότη του τού είχε παραχωρήσει το όπλο για αυτόν ακριβώς τον σκοπό που τον χρησιμοποιήσε.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, πέρα από τις ποινικές κυρώσεις, επιβλήθηκε στον συλληφθέντα, διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, για θανάτωση ζώου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι :

«Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου, είναι πράξεις άδικες , τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, καθώς και με υψηλό διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με το ν.4039/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν.4235/2014».