Ελλάδα

Μετά την κηδεία Κατσίφα: Προσαγωγές 12 ομογενών στο Α.Τ. Αργυροκάστρου

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου έχουν προσαχθεί από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, δώδεκα άτομα που παραβρέθηκαν στην κηδεία του Κων. Κατσίφα στους Βουλιαράτες. 

Μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι αλβανικές αρχές αγνόησαν το φορτισμένο κλίμα και προσήγαγαν τουλάχιστον πέντε στελέχη της ομογένειας -ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος.

Η αλβανική αστυνομία έχει ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ για το μπαράζ προσαγωγών, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που έγιναν οι προσαγωγές. Ενημέρωση δεν υπάρχει επί του θέματος ούτε από την ΕΛ.ΑΣ για τις ανακρίσεις στις οποίες επιβάλλονται τα μέλη της ομογένειας. 

Τα άτομα αυτά όπως ανέφερε  ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, έχουν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων και διευκρίνισε πως σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τους Μπάμπη Καραθάνο- πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Θωμά Στέφο, πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΌΝΟΙΑ, Χρήστο Ντούτση- πρώην Έπαρχο Άνω Δρόπολης, Αντρέα Κούρτη, σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης. Εως αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τις αλβανικές αρχές για το λόγο της προσαγωγής και ανάκρισης των τεσσάρων. 

Το ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου μεριμνεί για την παροχή προξενικής συνδρομής.