Ελλάδα

Υπόγεια γίνεται η σιδηροδρομική γραμμή από το Ρίο έως τον Άγιο Διονύσιο

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Αποδεκτό έγινε το αίτημα του Δήμου Πατρέων για υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως τον Άγιο Διονύσιο.

Ξεκίνησαν χθες Σάββατο 10/11 από το Αρκτικό Διαμέρισμα οι λαϊκές συνελεύσεις στα Διαμερίσματα και στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πατρέων για τον προϋπολογισμό του 2019.

Ο Κ. Πελετίδης τόνισε: «Σήμερα είναι μια μέρα ιδιαίτερη. Το μεσημέρι μας ενημέρωσε ο αρμόδιος Υπουργός ότι γίνεται αποδεκτό το αίτημα του Δήμου και των κατοίκων για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως τον Άγιο Διονύσιο.

Αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα της σταθερής διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων, των αγώνων και των κινητοποιήσεων. Θυμίζω ότι κάποιοι μας έλεγαν ότι αυτό είναι ακατόρθωτο. Ότι δεν θέλουμε να έρθει το σύγχρονο τρένο στην πόλη μας. Ότι το αίτημά μας ήταν μαξιμαλιστικό και υπερβολικό και ότι δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Εμείς όμως επιμείναμε, δεν κάναμε πίσω, το διεκδικήσαμε και το επιτυγχάνουμε.

Η σιδηροδρομική γραμμή υπογειοποιείται από το Ρίον έως τον Άγιο Διονύσιο σε πρώτη φάση και θα συνεχιστεί και πιο πέρα.

Με την ενότητά μας, την επιμονή και τον αγώνα μας πετύχαμε τρία πράγματα. Την πλήρη υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, την διατήρηση και επέκταση του προαστιακού και την εξασφάλιση για την πόλη και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, ενός γραμμικού πάρκου 6,5 χλμ, που θα είναι επιφανειακό με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Θα το συζητήσουμε πώς θα γίνει και τι θα γίνει με την ανάπλασή του. Θα είναι ένα έργο που θα το απολαμβάνουν και οι επόμενες γενιές.
Όταν αναλάβαμε Δημοτική Αρχή, μας έλεγαν ότι η σιδηροδρομική γραμμή πρέπει να περνάει επιφανειακά. Αν το αποδεχόμασταν θα είχαμε επιτρέψει να διχοτομηθεί η πόλη.

Μετά τις αντιδράσεις μας είπαν αρχικά να γίνει υπογειοποίηση από τον Άγιο Διονύσιο έως τον Άγιο Ανδρέα, μετά από την Κανελλοπούλου έως τον Άγιο Διονύσιο.

Εμείς κάναμε μαζί τον αγώνα μας διεκδικώντας το δίκαιο αίτημά μας και είχαμε το σημερινό αποτέλεσμα. Βρέθηκαν τα χρήματα, 45 εκ. ευρώ και το έργο εξαγγέλθηκε. Είχαμε ενότητα και συνοχή και το πετύχαμε» σημείωσε καταχειροκροτούμενος ο Δήμαρχος