Ελλάδα

Τρεις συλλήψεις για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη

Τρεις συλλήψεις για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη
Συνολικά 1.546 λαθραία καπνικά προϊόντα (1.523 πακέτα τσιγάρα και 23 συσκευασίες καπνού) κατασχέθηκαν στη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων που έγιναν χθες στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια των οποίων έγιναν και συλλήψεις τριών ατόμων.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν χθες το απόγευμα, δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 22 και 20 ετών, διότι μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς τους κατείχαν και διέθεταν προς πώληση 73 πακέτα τσιγάρα και δύο συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού του Δημοσίου.

Οι δράστες προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη τράπηκαν σε φυγή, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 22χρονου εκκρεμούσε απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για λαθρεμπορία.

Εξάλλου, χθες, αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν στην περιοχή της Ηλιούπολης 27χρονο αλλοδαπό, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 251 πακέτα τσιγάρα και τέσσερις συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπλέον, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού - Ευόσμου εντόπισαν σε εγκαταλελειμμένο όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά σε λαϊκή αγορά στην περιοχή του Ευόσμου, 1.199 λαθραία πακέτα τσιγάρα και δεκαεπτά συσκευασίες καπνού.