Ελλάδα

Βρέθηκε νεκρός ο άτυχος πιλότος που είχε καταπέσει στον Πατραϊκό Κόλπο

Βρέθηκε νεκρός ο άτυχος πιλότος που είχε καταπέσει στον Πατραϊκό Κόλπο
Τραγική κατάληξη για τον πιλότο. Βρέθηκε νεκρός από τους βατραχανθρώπους της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού (Μ.Υ.Α Λ/Σ).

Εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα στην θαλάσσια περιοχή «Καβουρότρυπα» η σορός του 47χρονου χειριστή του μονοκινητήριου διθέσιου αεροσκάφους που κατέπεσε την περασμένη Τετάρτη στον Πατραϊκό κόλπο και συγκεκριμένα στην θαλάσσια περιοχή του Κρυονερίου, ανάμεσα στο Μεσολόγγι και το Αντίρριο.

Η σορός του χειριστή εντοπίστηκε από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού μέσα στο αεροσκάφος και στην συνέχεια ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο Μεσολόγγι.

Κατόπιν η σορός του 47χρονου θα μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, προκειμένου να γίνει νεκροψία - νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτο

Να θυμίσουμε ότι το αεροσκάφος έκανε την πτήση από Πάτρα προς Μεσολόγγι. Ο Παναγιώτης Κεφαλάς είχε τελευταία επικοινωνία στις 12:29 με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Στις 13:20 και καθώς δεν είχε προσγειωθεί, δόθηκε συναγερμός, ενώ στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε φάση κινδύνου. Το διθέσιο ιδιωτικό αεροσκάφος φαίνεται ότι κατέπεσε στ’ ανοικτά του Κρυονερίου. Στις έρευνες συμμετείχε ελικόπτερο super puma και βιτζότρατες (αλιευτικά σκάφη) με κάμερες βυθού.