Ελλάδα

Μετά τον «Phylax» στο Φάληρο έρχεται ο «Θουκυδίδης»- Το γλυπτό που θα κοσμεί τη Λεωφόρο Αλίμου (pics)

Μετά τον «Phylax» στο Φάληρο έρχεται ο «Θουκυδίδης»- Το γλυπτό που θα κοσμεί τη Λεωφόρο Αλίμου (pics)
Μια νέα εικαστική παρέμβαση έρχεται να κοσμήσει την λεωφόρο Αλίμου. Πρόκειται για το έργο «Θουκυδίδης», από τον Αλιμιώτη καλλιτέχνη Χρήστο Αντωνόπουλο.

Στη συμβολή των Λεωφόρων Αλίμου και Ποσειδώνος θα τοποθετηθεί έργο του ταλαντούχου Αλιμιώτη καλλιτέχνη Χρήστου Αντωνόπουλου, με τίτλο «Θουκυδίδης».

Πρόκειται για ένα γλυπτό ύψους περίπου 8 μέτρων, το οποίο θα τοποθετηθεί -μέσα στο 2019- στη νησίδα στη συμβολή των δύο λεωφόρων. Να σημειωθεί, ότι ο Χρήστος Αντωναρόπουλος έχει φιλοτεχνήσει και την «Αφροδίτη» που «υποδέχεται» τους πολίτες στην είσοδο του Δημαρχείου Αλίμου.

Όπως μαρτυρούν οι μακέτες, το γλυπτό θα απεικονίζει τον Θουκυδίδη σε μπλε και κόκκινο χρώμα.

αλιμος

Μάλιστα, εκτός από τον Δήμο Αλίμου, ο καλλιτέχνης θα δημιουργήσει για τον Δήμο Κατερίνης ένα γλυπτό που θα απεικονίζει τον Δία.

Να θυμίσουμε πως πριν μερικούς μήνες έντονες ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου από την τοποθέτηση του έργου «Phylax» στο Παλαιό Φάληρο.

phylax

Από την ημέρα τοποθέτησής του στο βάθρο, υπήρξαν πολίτες που έκαναν λόγο για προσβολή των χριστιανικών ηθών, στοιχεία σατανισμού και μαύρης μαγείας. Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, δεν έμειναν στα λόγια και προχώρησαν στον βανδαλισμό του γλυπτού, ρίχνοντάς το από τη θέση του, τα ξημερώματα της 18ης Ιανουαρίου.

phylax1

«Ο Phylax ξεκουράζεται σε μια αποθήκη. Είναι στο χέρι μου αν θα τοποθετηθεί εκ νέου στη θέση του» ανέφερε ο δημιουργός του κόκκινου αγάλματος, που προκάλεσε αντιδράσεις στο Παλαιό Φάληρο».