Πολιτική

Ηλιόπουλος: Η όξυνση της παραβατικότητας των ανηλίκων είναι σημάδια μιας κοινωνίας σε παρακμή

Ηλιόπουλος: Η όξυνση της παραβατικότητας των ανηλίκων είναι σημάδια μιας κοινωνίας σε παρακμή Φωτογραφία: Dimitris Kapantais / SOOC
«Ο αυταρχισμός δεν είναι λύση είναι κομμάτι του προβλήματος» αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος μεταξύ άλλων.

«Απλήρωτες υπερωρίες, 6μερο, 13ωρο και δύο δουλειές αλλά φταίνε οι γονείς» σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των περιστατικών βίας των ανηλίκων.

«Στην χώρα που οι εργαζόμενοι δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη, η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει τα πάντα για να δουλεύουν ακόμα περισσότερο με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις» σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Συνεχίζει στην ανάρτησή του λέγοντας πως «στην κριτική ότι εργάζονται όλη μέρα και δεν βγαίνει ο μήνας η απάντηση είναι "μπορείτε νόμιμα να πιάσετε και δεύτερη δουλειά". Την ίδια στιγμή για τα φαινόμενα παραβατικότητας των ανηλίκων φταίνε οι γονείς και θα φέρουμε περισσότερες και αυστηρότερες ποινές. Από κοντά και η βολική αντιπολίτευση των διαφόρων ακροδεξιών που προτείνουν την επαναφορά της ποδιάς στα σχολεία ή ότι βασικό πρόβλημα είναι η μουσική που ακούνε οι μαθήτριες και οι μαθητές» συνεχίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η όξυνση της παραβατικότητας των ανηλίκων είναι σημάδια μιας κοινωνίας σε παρακμή. Παρακμή του κοινωνικού κράτους, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και διάλυση του δημόσιου σχολείου» αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Αριστεράς.

Καταλήγει λέγοντας πως «η απάντηση είναι στην ενίσχυση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και των μισθών, στην αναγέννηση του κοινωνικού κράτους και στην στήριξη του δημοσίου σχολείου και των εκπαιδευτικών. Η απάντηση είναι στην ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Ο αυταρχισμός δεν είναι λύση είναι κομμάτι του προβλήματος».

{https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/posts/pfbid0329j1Dr1hU6j5Vs1ovCWwyhiFVR1HH4TQCkSWGpPFosc8wTwWTmnocDpLKzEAzB2gl}