Ελλάδα

Αποδεσμεύονται οι αστυνομικοί από τη φύλαξη του ΧΥΤΥ Λευκίμμης

Αποδεσμεύονται οι αστυνομικοί από τη φύλαξη του ΧΥΤΥ Λευκίμμης
Υλοποιείται την προσεχή Δευτέρα η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, για την αποδέσμευση των αστυνομικών δυνάμεων απο την Κέρκυρα, όπου είχαν διατεθεί για την ασφαλή μεταφορά των απορριμάτων στον ΧΥΤΥ Λευκίμης.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, οι συγκεκριμένες δυνάμεις διατίθεντο από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, για την ενίσχυση της διεύθυνσης αστυνομίας Κέρκυρας από την 26-06-2018 και απασχολούνταν στη λήψη αστυνομικών μέτρων για την ομαλή μεταφορά απορριμμάτων από το Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου στον Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί αυτοί, ήταν περίπου 550 συνολικά, και απο την στιγμή που ολοκληρώθηκε η μεταφορά των προγραμματισμένων ποσοτήτων απορριμάτων στην Λευκίμη, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν στην Κέρκυρα. Γι' αυτό θα αποχωρήσουν όλοι την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο, στο διάστημα αυτό ενισχύθηκε η αστυνομική δύναμη της Κέρκυρας με μόνιμο προσωπικό, που δέχτηκε να υπηρετήσει εκεί οικειοθελώς. Οι αστυνομικοί αυτοί θα ενισχύσουν κυρίως το αστυνομικό τμήμα της Λευκίμης.