Ελλάδα

Γερή κόντρα Μπακογιάννη - Γερουλάνου για τα ναρκωτικά στην Αθήνα

Γερή κόντρα Μπακογιάννη - Γερουλάνου για τα ναρκωτικά στην Αθήνα
Μάχη επιστολών και αναρτήσεων στο Facebook έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα δύο μεγάλα ονόματα που διεκδικούν τον Δήμο Αθηναίων. Ο λόγος στους Παύλος Γερουλάνο και Κώστα Μπακογιάννη που έχουν βάλει στη «μέση» της κόντρας τους το θέμα των ναρκωτικών.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες όταν ο Παύλος Γερουλάνος έστειλε επιστολή προς τους Κωστα Μπακογιάννη και Νάσο Ηλιόπουλο ζητώντας τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την πάταξη του προβλήματος. Συγκεκριμένα ο κ. Γερουλάνος ανέφερε: «…Είναι λοιπόν θετικό, από τις δημόσιες τοποθετήσεις μας, ότι κάποιες προτάσεις σαν αυτή έχουν τη στήριξη και των τριών μας. Όχι μόνο γιατί μαζί μπορούμε πολύ πειστικότερα να δείξουμε στους συμπολίτες μας τα πλεονεκτήματα της λύσης αυτής, αλλά και γιατί η πίεση που από κοινού μπορούμε να ασκήσουμε στο κεντρικό πολιτικό σύστημα θα είναι κατά πολύ αποτελεσματικότερη. Σας καλώ λοιπόν να οργανώσουμε μαζί μια ημερίδα συνεργασίας, σε χρόνο που θα συμφωνήσουμε από κοινού, ώστε να σχεδιάσουμε το πρώτο κοινό Δημοτικό Σχέδιο Δράσης (ΔΣΔ) για τα ναρκωτικά».

Στην επιστολή απάντησής του, την απευθύνει και στον υποψήφιο δήμαρχο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκο Σοφιανό, ο Μπακογιάννης ανέφερε πως πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα καθώς σχολίασε πως το θέμα δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση. «Η λογική των επιπόλαιων, αποσπασματικών και κενών περιεχομένου ενεργειών η οποία διακατέχει την κεντρική πολιτική ζωή, μας έχει οδηγήσει στην ντροπιαστική πραγματικότητα να είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης η οποία δεν διαθέτει εθνικό σχέδιο για τα ναρκωτικά».

Ο κ. Μπακογιάννης ζητεί πρώτα να προσκαλέσουν όλους εκείνους που δίνουν χρόνια τώρα την μάχη εναντίον της μάστιγας των ναρκωτικών προκειμένου να τους ακούσουν και στη συνέχεια να διαμορφώσουν από κοινού ένα αποτελεσματικό σχέδιο που δεν έχει καταρτίσει ως τώρα η Πολιτεία και το οποίο σχέδιο θα φέρουν στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχές Σεπτεμβρίου ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Την ίδια στιγμή ο Νάσος Ηλιόπουλος εμφανίζεται άκρως υποστηρικτικός: «Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίνομαι στην πρότασή σας, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι οι κοινωνικές διαστάσεις της τοξικοεξάρτησης μας αφορούν όλους και όλες ως μία πρόκληση για τη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων που δεν θα περιορίζονται σε ευχολόγια, αλλά θα δίνουν διέξοδο σε συμπολίτες μας μετασχηματίζοντας ταυτόχρονα την εικόνα και την καθημερινότητα της πόλης. Μπροστά στο νέο τοπίο της απλής αναλογικής, εκτιμώ ότι η σύνθεση προτάσεων πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα και στη βάση προγραμματικών θέσεων αποτελεί μια δημοκρατική πρακτική την οποία υπερασπίζομαι διαχρονικά και τη στηρίζω στην πράξη»

Η απάντηση του Παύλου Γερουλάνου στον Κώστα Μπακογιάννη δεν άργησε να έρθει μέσα από το Facebook αυτή τη φορά: «Σε αντίθεση με την καθαρή θέση του κ. Ηλιόπουλου, για τον κ. Μπακογιάννη ισχύει το "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει". Και δεν απαντά: συμφωνεί τελικά στα Κέντρα Ελεγχόμενης Χρήσης ή όχι; Θα έρθει στη σχετική ημερίδα που προτείναμε ή όχι;»

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr