Ελλάδα

Τι θα γίνει με το «μπούκωμα» των εκλογικών τμημάτων στις εκλογές;

Τι θα γίνει με το «μπούκωμα» των εκλογικών τμημάτων στις εκλογές;
Κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκολύνει την εκλογική διαδικασία του Μαΐου θα κάνει το υπουργείο εσωτερικών σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα στις εκλογές του Μαΐου οι ψηφοφόροι θα κληθούν να ψηφίσουν για τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, ενώ δεν απορρίπτεται το ενδεχόμενο την ίδια στιγμή να γίνουν και οι εθνικές εκλογές.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να γίνει ένα μεγάλο «κομφούζιο» στις κλάπες που θα ταλαιπωρήσει εκατομμύρια ψηφοφόρους. Για τον λόγο αυτό το υπουργείο εξετάζει να αυξήσει τα εκλογικά τμήματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα προληφθεί ο συνωστισμός στις κάλπες. Έτσι, αντί για τμήματα περίπου 600 ατόμων, στο υπουργείο σκέφτονται τμήματα κατά προσέγγιση 250 ατόμων, άρα αντί για περίπου 23.000 τμήματα θα έχουμε 41.000 τμήματα.

Οι παραπάνω αλλαγές σημαίνουν σαφώς επιβάρυνση του εκλογικού προϋπολογισμού, που βέβαια έχει ήδη προληφθεί και αυτό και έχει γίνει η παραίτηση συνεννόηση με το υπουργείο οικονομικών. Υπενθυμίζεται πως το υλικό που έχει ήδη παραγγείλει το υπουργείο εσωτερικών φτάνει να καλύψει και τις 4 κάλπες.

Διαβάστε περισσότερα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr