Ελλάδα

Από τον Ιανό έως το Δημαρχείο - Η έναρξη της προεκλογικής μάχης για την Αθήνα

Τάσος Αδρασκέλας Τάσος Αδρασκέλας
photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Το βράδυ της Τετάρτης ο Παύλος Γερουλάνος, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Νίκος Σοφιανός απάντησαν σε 5 θεματικές ενότητες που αφορούσαν: α) Την Καθαριότητα β) την ασφάλεια γ) τα οικονομικά και τις αρμοδιότητες δ) το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα και ε) τα ναρκωτικά. Τα dikaiologitika.gr ήταν εκεί.

Ο χώρος του Ιανού κατάμεστος. Μύριζε εκλογές, όμως το κοινό απολύτως πειθαρχημένο άκουγε με προσοχή τις απαντήσεις των υποψηφίων και τάξη πρωτόγνωρη για πολιτική εκδήλωση με παρουσία πρωτοκλασάτων πολιτικών προσώπων από τέσσερις διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. 

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι έλειψαν οι εκατέρωθεν βολές μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων, αλλά εκείνο που έμεινε στο κοινό ήταν ότι ασχέτως του τρόπου που τοποθετήθηκαν και οι τέσσερεις γνωρίζουν τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Καθαριότητα, εγκληματικότητα, ναρκωτικά, είναι αυτά που τους απασχολούν και αυτό φάνηκε. Εκείνο που μένει να φανεί είναι το κατά πόσο θα μπορέσουν να συνεργαστούν την επόμενη μέρα. Κατά πόσο θα μπορέσουν να βάλουν στα ζητήματα ειδικά των ναρκωτικών και της εγκληματικότηταςτην κοινή λογική πάνω από μικροπολιτικά και μικροκομματικά συμφέροντα. 

Σε ό,τι αφορά το ποιος υποψήφιος κέρδισε τι μερίδα του λέοντος από τις εντυπώσεις είναι ζήτημα οπτικής. Το επιτελείο του Παύλου Γερουλάνου πάντως σε μία αποτίμηση της εκδήλωσης πάντως σχολίασε: «Το πρώτο debateείχε υπογραφή Παύλου Γερουλάνου. Παρουσίασε βασικά στοιχεία του ρεαλιστικού σχεδίου για την Αθήνα που χτίζουμε ως ομάδα. Ομάδα με ικανότητες και αγάπη για την Αθήνα, ομάδα η οποία διευρύνεται συνεχώς, κάθε μέρα, με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων Αθηναίων από κάθε γωνιά της πόλης».

Διαβάστε περισσότερα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr