Ελλάδα

«Μεταμόρφωσαν» αυτοκίνητο και έκρυψαν 55 κιλά κάνναβη - Βίντεο από την ΕΛΑΣ πώς αποκάλυψε την κρύπτη

«Μεταμόρφωσαν» αυτοκίνητο και έκρυψαν 55 κιλά κάνναβη - Βίντεο από την ΕΛΑΣ πώς αποκάλυψε την κρύπτη
Συνελήφθησαν στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι κυριολεκτικά «μεταμόρφωσαν» το αμάξι τους ώστε να μεταφέρουν 55 κιλά κάνναβης. Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση.

Οι αλλοδαποί εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση. Κατασχέθηκε από την ΕΛΑΣ ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 55 κιλών και 650 γραμμαρίων, που βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για δραστηριοποίηση κυκλώματος εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο ΙΧ, στο οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα.

Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στον εσωτερικό χώρο του πορτ παγκάζ και κάτω από τα μπροστά καθίσματα, (53) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (55) κιλών και (650) γραμμαρίων.

narkwtika arta2

Συνολικά κατασχέθηκαν:

- 55 κιλά και 650 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
- το ΙΧ αυτοκίνητο
- δύο κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.