Ελλάδα

Μακελειό στις φυλακές Κορυδαλλού - Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του χθεσινού μακελειού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, χθες το απόγευμα στο Ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού, σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ των κρατουμένων. Οι οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ επίσης τραυματίστηκε ελαφρά ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ενώ το συμβάν ερευνάται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η αιματηρή συμπλοκή ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 μ.μ. το απόγευμα στο ψυχιατρείο στις φυλακές Κορυδαλλού. Η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε ανάμεσα σε Ρωσόφωνους και Αλβανούς κρατουμένους, με τους τελευταίους να φέρονται ότι άρχισαν την επίθεση χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία.

Οι κρατούμενοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια μαχαίρια, ενώ νεκρός είναι κρατούμενος με ελληνικό όνομα και ρωσοποντιακή καταγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος σκοτώθηκε με άγριο τρόπο όπως είχε συμβεί ανάλογα με τον Αλβανό κακοποιό Άρμπερ Μπάκο στα μέσα Ιανουαρίου.

Στην συμπλοκή συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατουμένων του ψυχιατρείου και η κατάσταση εξακολουθούσε να είναι έκρυθμη για τουλάχιστον μία ώρα μετά στις φυλακές Κορυδαλλού.