Ελλάδα

Εκλογές 2019: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι διορίζονται ως αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής

photo: eurokinissi photo: eurokinissi
Ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαΐου 2019, των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 και των επαναληπτικών τους, το υπουργείο Εσωτερικών που είναι υπεύθυνο για τις εκλογές 2019 γνωστοποιεί τα εξής:

Στην περίπτωση κατά την οποία εκείνοι που πρωταρχικά διορίζονται ως αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής στις εκλογές, δηλαδή οι δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.λ.π. δεν επαρκούν, διορίζονται μόνιμοι δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι ή μόνιμοι υπάλληλοι της Περιφέρειας που είναι πτυχιούχοι νομικής με βαθμό τουλάχιστον Β και μόνο αν ούτε αυτοί επαρκούν, διορίζονται πτυχιούχοι άλλων σχολών, που κατέχουν θέση προϊσταμένου τουλάχιστον τμήματος. Ο διορισμός γίνεται από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου, βάσει ονομαστικών καταστάσεων που συντάσσονται:

α) Από την αρμόδια κεντρική υπηρεσία κάθε υπουργείου, για όσους μόνιμους δημόσιους πολιτικούς υπαλλήλους υπηρετούν σε υπηρεσίες Υπουργείων, κεντρικές ή περιφερειακές, οι οποίοι επίσης διορίζονται αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής.

β) Από τους κ.κ. Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για τους μόνιμους δημόσιους πολιτικούς υπαλλήλους των περιφερειών αρμοδιότητάς τους, οι οποίοι διορίζονται αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής.

Οι ονομαστικές καταστάσεις πρέπει να συνταχθούν και να αποσταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες που έχουν δοθεί στην  σχετική εγκύκλιο του Α1’ Τμήματος του Αρείου Πάγου, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου www.areiospagos.gr

Προκειμένου να διαβιβαστούν έγκαιρα στον Άρειο Πάγο οι ανωτέρω καταστάσεις, να αποσταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών (Διεύθυνση Εκλογών, Ευαγγελιστρίας 2, ταχυδρομικά και με e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 στα Eklogikanews.gr

Σας ενδιαφέρει: Εκλογές 2019: Πώς μπορούν να ψηφίσουν τα άτομα με αναπηρία σε δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές