Ελλάδα

Κύπρος: Αύριο θα ανασυρθεί η βαλίτσα που ο serial killer Ορέστης φέρεται να έκρυψε το πτώμα μιας ακόμα γυναίκας (βίντεο)

Κύπρος: Αύριο θα ανασυρθεί η βαλίτσα που ο serial killer Ορέστης φέρεται να έκρυψε το πτώμα μιας ακόμα γυναίκας (βίντεο)
Δεύτερο αντικείμενο το οποίο φέρεται να πρόκειται για τη δεύτερη βαλίτσα, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη, οι οποίες ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Το αντικείμενο το οποίο σηματοδοτήθηκε, θα επιχειρηθεί αύριο να ανασυρθεί. Όσον αφορά τις έρευνες στη λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο, αυτές ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα.  Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη θα συνεχιστούν μέχρι και το Σάββατο (4/5) με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας και ακολούθως θα αρχίσουν έρευνες με τη χρήση συστήματος σόναρ.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή του Πάσχα, δύτες με τη βοήθεια σκάφανδρου ανέσυραν από την «Κόκκινη Λίμνη» στο Μιτσερό τη μία από τις τρεις βαλίτσες θανάτου, στις οποίες ο 35χρονος Ίλαρχος ισχυρίζεται ότι έκρυψε τα θύματα του, πριν τα ρίξει στο νερό.

Ωστόσο τη Δευτέρα δεν κατέστη δυνατό να ανασυρθεί δεύτερη βαλίτσα, αν και έχει σηματοδοτηθεί το ακριβές σημείο.

Το πρωί της Τρίτης (30/4) έγινε παρουσίαση, επεξήγηση των υποθέσεων από τον αξιωματικό υπεύθυνο της διερεύνησης προς τους εμπειρογνώμονες της Scotland Υard.

Οι εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν τα τέσσερα σημεία, δηλαδή το Μεταλλείο Μιτσερού, την Κόκκινη Λίμνη, τη Λίμνη Μεμή και το πεδίο βολής Ορούντας.

Η Κόκκινη Λίμνη, μετατράπηκε σε υδάτινο τάφο για την 36χρονη Livia Florentina Bunea, από τη Ρουμανία, την 8χρονη κόρη της και την Μaricar Valdez, 30 ετων, από τις Φιλιππίνες. Tο σημείο υποδείχθηκε όταν ο κατά συρροή δολοφόνος πήρε την απόφαση να φέρει στο φως, όσα εκ προ μελέτης διέπραξε τουλάχιστον τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Σε δηλώσεις του σήμερα το απόγευμα ο Εκρπόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, είπε πως οι έρευνες "από την πληροφόρηση που έχω πάρει, θα συνεχιστούν και αύριο, και βεβαίως η κατάσταση παρακολουθείται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το βαθμό επικινδυνότητας που υπάρχει, τις διάφορες δυσκολίες και σίγουρα τα θέματα ασφάλειας".

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, "υπάρχουν κάποια πρώτα συμπεράσματα τα οποία συζητούνται με την ανακριτική ομάδα" και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και αύριο "οπότε αναλόγως του τί θα υπάρξει θα δούμε εάν θα υπάρξει και κάτι ανακοινώσιμο ως προς αυτές τις συναντήσεις".

Στην σκιά της υπόθεσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, σε απάντηση των δηλώσεων που ζητούν την παραίτηση του, ανέφερε σε ανακοίνωση πως έχει λάβει τις αποφάσεις του, για τις οποίες αναμένεται να ενημερώσει αύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή: Sigmalive.com