Ελλάδα

Εκλογές 2019 Που ψηφίζω: Για πρώτη φορά αλλαγές στην διαδικασία - Τι πρέπει να ξέρετε για σχολεία, τμήματα και ψηφοδέλτια

photo: πού ψηφίζω 2019 εκλογές 2019, AΠΕ photo: πού ψηφίζω 2019 εκλογές 2019, AΠΕ
Πού ψηφίζω 2019: Αλλάζει για πρώτη φορά η διαδικασία στις εκλογές 2019 που θα γίνουν στις 26 Μαϊου.

Που ψηφίζω 2019: Σύμφωνα με πληροφορίες για τις εκλογές 2019 η πλατφόρμα που θα σας ενημερώνει που ψηφίζετε θα ανοίξει εντός των επόμενων ημερών. Ωστόσο, λόγω των πολλαπλών καλπών και για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μεγάλο μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων, που μπορεί να προσεγγίζει και το 30%, ενδέχεται να αλλάξει σχολείο από αυτό που συνήθιζε να ψηφίζει. Οπότε είναι σημαντικό όλοι οι ψηφοφόροι, με το που ανοίξει η πλατφόρμα, να «τσεκάρουν» σε πιο εκλογικο κέντρο ψηφίζουν για να γλιτώσουν ταλαιπωρία. Αυτό συμβαίνει, γιατί υπάρχουν πολλά εκλογικά κέντρα - σχολεία τα οποία δεν έχουν τον απαιτούμενο χώρο να φιλοξενίσουν τετραπλές κάλπες (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και κοινοτικές όπου χρειαστεί).

Επιπλέον, οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι θα ψηφίσουν σε Α' εκλογικό τμήμα και Β' εκλογικό τμήμα καθώς στο ένα τμήμα θα τελεστούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και στο άλλο οι ευρωεκλογές. Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι θα αναγκαστούν να περιμένουν σε ...δύο ουρές. Διαδικασία για γερά νεύρα.