Ελλάδα

Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς «Δωρεάν ρεύμα για 5.000 οικογένειες στην πόλη»

Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς «Δωρεάν ρεύμα για 5.000 οικογένειες στην πόλη»
Αποκαλυπτικός για τις προθέσεις του σε ότι αφορά την νέα του θητεία είναι ο δήμαρχος Φυλής και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Παππούς.

Στην συνέντευξη στα «dikaiologitika.gr» ο κ. Παππούς μιλάει για το όραμα του για την πόλη λέγοντας ότι μέσα στην νέα του θητεία η Φυλή θα πάρει οριστικό «διαζύγιο» από τα σκουπίδια υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι στο χώρο του ΧΥΤΑ θα κατασκευαστεί περιβαλλοντικό πάρκο στο οποίο θα λειτουργούν συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα παρέχουν δωρεάν ρεύμα σε 5.000 οικογένειες.

- Ποιες είναι οι πέντε προτεραιότητες που έχετε από την στιγμή που εκλεγείτε εκ νέου δήμαρχος;

Η βασική προτεραιότητα μου είναι ο Δήμος μας να πάρει οριστικό διαζύγιο με τα σκουπίδια. Να τελειώνουμε με αυτόν τον εφιάλτη. Έχουμε ήδη καταθέσει για χρηματοδότηση ολοκληρωμένη μελέτη για την ανάπλαση του ΧΔΑ – ΧΥΤΑ Φυλής, Άνω Λιοσίων για τη δημιουργία νέο Περιβαλλοντικού Πάρκου. Από το έργο αυτό ο Δήμος μας θα αποκτήσει νέους χώρους πράσινου, πάρκο νερού, πάρκο φωτοβολταϊκών, ανεμογεννήτριες και πίστα moto cross. Από το έργο αυτό 5.ΟΟΟ οικογένειες θα εξασφαλίσουν δωρεάν ρεύμα. Γιατί ο Δήμος μας πρόβλεψε και δημιούργησε την πρώτη ενεργειακή κοινότητα στην Ελλάδα. Δεύτερος και εξίσου φιλόδοξος στόχος είναι να παρέχει ο Δήμος ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και ολοκληρωμένο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων σε όλους τους Δημότες. Τρίτος στόχος να αξιοποιήσω τους πόρους από το νέο ΕΣΠΑ για εκπαίδευση, κατάρτιση ανέργων αλλά και δημοτών και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τέταρτος στόχος να μετατρέψω το Δήμο σε ψηφιακό προσφέροντας στους Δημότες τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες γρήγορα και ηλεκτρονικά. Πέμπτος άξονας είναι να συνεχίσω τις προσπάθειες για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στην περιοχή μας. Με φωτεινές γειτονικές, φύλαξη των Δημοτικών κτιρίων και σχολικών μονάδων, διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία για τον αστυνομικό της γειτονιά. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη γνώση, έχουμε και την ομάδα να κάνουμε πράξη σε ότι δεσμευόμαστε.

- Ποιο είναι ο όραμα σας για το δήμο Φυλής;

Θέλω να βάλουμε στην άκρη όλα όσα μας εμπόδιζαν ως Πόλη για να έχουμε ίσες ευκαιρίες στην ανάπτυξη, στην ποιότητα ζωής και κυρίως στο σεβασμό στο περιβάλλον. Το πρόγραμμα μας στηρίζεται στις ισχυρές βάσεις του έργου που έγινε την περίοδο 2014-2019, για αυτό και έχει ξεκάθαρες προτεραιότητες: Την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής όλων μας. Την ενίσχυση και την παροχή νέων κοινωνικών υπηρεσιών. Την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας σε κάθε γειτονιά. Τη λειτουργία ενός σύγχρονου Δήμου, που θα στηρίζει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Τη διεκδίκηση πόρων για να προωθήσουμε μια νέα γενιά έργων για να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη, για εμάς και τα παιδιά μας. Το σχέδιο μας υπηρετεί το όραμα μας, να

ζούμε σε ένα Δήμο με ανθρώπινες γειτονιές. Υπηρετεί το μεγάλο μας στόχο: Να δημιουργήσουμε μια πόλη που ξεχωρίζει.

- Ποιο είναι το έργο για το οποίο θα θέλατε να σας θυμούνται στην Φυλή;

Για την περίοδο 2014-2019 οι δημότες θα με θυμούνται γιατί όχι μόνο έσωσα το Δήμο από την χρεοκοπία, αλλά βρήκα και πόρους 85 εκατ ευρώ για να κάνω 100 μικρά και μεγάλα έργα σε κάθε γειτονιά.

Για την περίοδο 2019-2023 θέλω να με θυμούνται γιατί στη θέση της πρώην χωματερής έκανα το πιο σύγχρονο περιβαλλοντικό πάρκο στο Λεκανοπέδιο Αττικής και εξασφάλισα δωρεάν ρεύμα σε 5000 οικογένειες.

- Κατά πόσο είστε ευχαριστημένος από το έργο που υλοποιήσατε στο δήμο κατά τη διάρκεια της θητείας σας;

Ποτέ δεν δηλώνω ικανοποιημένος. Θέλω και προσπαθώ για το καλύτερο. Δεν ήμουν και δεν είμαι ένας ανεπάγγελτος Δήμαρχος. Όλοι ξέρουν ότι έχω ένα πετυχημένο φροντιστήριο από το οποίο ζώ εγώ και η οικογένεια μου. Διεκδίκησα τη θέση του Δημάρχου για να προσφέρω στο τόπο που μένω, εργάζομαι, έχω τους φίλους μου, τους ανθρώπους που νοιάζομαι και αγαπώ. Για αυτό και δεν δηλώνω ποτέ ικανοποιημένος. Θέλω τα καλύτερα για το τόπο μου και αγωνίζομαι κάθε μέρα με όραμα και σχέδιο για να τα πετύχω.

- Ποιο είναι το έργο που θέλατε αλλά δεν προλάβατε να υλοποιήσετε;

Ξεκίνησα τα έργα για την ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής και την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων. Ξεκίνησα 4 μεγάλα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου μας. Αυτά τα έργα θα ήθελα να τα έχω τελειώσει ήδη. Γιατί είναι έργα σημαντικά για την όλη και τους πολίτες.

- Πιστεύεται στις δημοτικές συνεργασίες;

Στηρίζομαι στις δημοτικές συνεργασίες. Στην δημοτική μας παράταξη συμμετέχουν υποψήφιοι ακόμα και ολόκληρες παρατάξεις που είχαν κατέλθει σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αυτόνομα ή με άλλους συνδυασμούς. Ο Δήμαρχος πρέπει να συνεργάζεται, να ενώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης. Και αυτό κάνω με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια.

- Γιατί δεν διεκδικήσατε κάποιο κομματικό χρίσμα;

Γιατί έχω ενώσει την πόλη, γιατί στο δικό μου συνδυασμό μετέχουν υποψήφιοι από όλο το πολιτικό φάσμα. Γιατί σε τελική ανάλυση οι Δήμοι δεν θέλουν περισσότερο κομματικό χρώμα αλλά ενότητα, σύνθεση, ικανότερους ανθρώπους και ξεκάθαρο πρόγραμμα για να πάνε μπροστά.

- Ποια είναι η διαφορά σας από τους υπόλοιπους συνδυασμούς; Με λίγα λόγια γιατί κάποιος να ψηφίσει Χρήστο Παππού;

Για τρεις κυρίως λόγους:

Πρώτον, γιατί έσωσα το Δήμο από την χρεωκοπία και δεν δημιούργησα ούτε ένα ευρώ νέο έλλειμμα και νέο χρέος στη δική μου θητεία.

Δεύτερον, γιατί έκανα έργο σε κάθε γειτονιά και δημιούργησα ένα ισχυρό δίκτυ κοινωνικών και δημοτικών υπηρεσιών για να στηρίξω τους πολίτες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Τρίτον γιατί εκτός από ισχυρή ομάδα διαθέτω ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νέων έργων και νέων υπηρεσιών για να κάνω το Δήμο, Πόλη που ξεχωρίζει, πόλη που αξίζει να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.