Διεθνή

Ο Αλ Πατσίνο αποκαλύπτει μια άγνωση περιπέτειά του - «Δεν είχα σφυγμό»

Ο Αλ Πατσίνο αποκαλύπτει μια άγνωση περιπέτειά του - «Δεν είχα σφυγμό» Φωτογραφία: EPA/CAROLINE BREHMAN
«Δεν είδα το λευκό φως ή τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί» είπε ο Αλ Πατσίνο μιλώντας για τη στιγμή που σχεόδν πέθανε.

Ο Αλ Πατσίνο αποκάλυψε μία άγνωστη περιπέτεια με την υγεία του που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Έμεινε χωρίς τις αισθήσεις του και παραλίγο να πεθάνει στο σπίτι του ενώ νοσούσε με Covid-19.

«Καθόμουν εκεί στο σπίτι μου και είχα «φύγει», δεν είχα σφυγμό», είπε ο 84χρονος Αλ Πατσίνο σε συνέντευξή του στο περιοδικό New York Times.

«Σε λίγα λεπτά ήταν εκεί, το ασθενοφόρο μπροστά από το σπίτι μου. Ήρθαν περίπου έξι διασώστες στο σαλόνι, και υπήρχαν δύο γιατροί, και φορούσαν αυτά τα ρούχα που έμοιαζαν σαν να ήταν από το διάστημα ή κάτι τέτοιο».Ο βραβευμένος με Όσκαρ Αλ Πατσίνο, πρόσθεσε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του αλλά πρώτα είχε πει σε ανθρώπους γύρω του πως αισθανόταν «ασυνήθιστα άσχημα» καθώς πάλευε με τα συμπτώματά του Covid. Είχε πυρετό και αφυδάτωση. Δεν αποκάλυψε ωστόσο πότε συνέβη το τρομακτικό αυτό περιστατικό.

Ο Αλ Πατσίνο διευκρίνισε ακόμα ότι εκείνη τη στιγμή, δεν έβλεπε τον θάνατο όπως υπέθετε ότι θα συνέβαινε. «Δεν είδα το λευκό φως ή τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί» είπε.

«Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ στη ζωή μου», συνέχισε ο Αλ Πατσίνο. «Αλλά ξέρετε τους ηθοποιούς: Ακούγεται ωραίο να πούμε ότι πέθανα μια φορά. Αλλά τι είναι όταν δεν υπάρχει κάτι άλλο;» αναρωτήθηκε.

Ο Αλ Πατσίνο είπε ακόμα ότι καθώς μεγαλώνει έχει αποκτήσει μια νέα προοπτική για τον θάνατο. «Έτσι ακριβώς είναι», είπε ωμά. «Δεν το ζήτησα. Απλώς έρχεται, όπως έρχονται πολλά πράγματα».

Τόνισε επίσης ότι «το να κάνεις παιδιά είναι μια παρηγοριά» για τον θάνατο μαζί με την θρυλική του κινηματογραφική παρακαταθήκη. Ο Αλ Πατσίνο έγινε τελευταία φορά μπαμπάς το 2023, όταν απέκτησε τον Roman με την σύντροφό του Noor Alfallah. Έχει ακόμα τρία παιδιά. Την κόρη του Julie Marie από την πρώην σύντροφό του Jan Tarrant και τα δίδυμα Anton και Olivia από την επίσης πρώην του Beverly D'Angelo, με την οποία είχε σχέση από το 1997 ως το 2003.