Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή (video)

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Ο Ρουβίκωνας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης (21/5) επίθεση στη Βουλή με μπογιές και καπνογόνα. 

Την ευθύνη ανέλαβε η αναρχική συλλογικότητα του «Ρουβίκωνα» με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ παραδέχεται πως η επίθεση έγινε για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το κείμενο του Ρουβίκωνα:

«Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Ένα διογκούμενο κομμάτι της κοινωνικής βάσης, πλάι στον κόσμο του αγώνα, αντιλαμβάνεται το ειδικό διακύβευμα αυτής της μάχης, την ειδική σημασία που έχει σε συμβολικό, πολιτικό αλλά και σε επίπεδο συγκυρίας.
Το διακύβευμα αυτό δεν είναι η αποτίμηση της πολιτικής ιστορικότητας του απεργού, ούτε οι μορφές πάλης. Δεν είναι μια αφηρημένη κουβέντα για το δικαίωμα εκδίκησης των «πληγέντων», ούτε για τα «δημοκρατικά δικαιώματα» και το φάντασμα της «ισονομίας». Δεν είναι καν θέμα κερδισμένων με αίμα και αγώνες δικαιωμάτωνενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό .

Απέναντι στον Κουφοντίνα και την μάχη που δίνει έχει συνασπιστεί όλη η μαυρίλα της εξουσίας. Βαθύ δεξιό κράτος, σύριζα, αριστοκρατικές φαμίλιες της δημοκρατίας, φασίστες, μεγαλοεπιχειρηματίες και παπαγάλοι των ΜΜΕ. Και όχι μόνο η ντόπια μαυρίλα. Οι ΗΠΑ και μέσω της πρεσβείας έχουν επανειλημμένα πιέσει στο προσκήνιο και το παρασκήνιο. 

Ο Ρουβίκωνας μάλιστα ανήρτησε και βίντεο από την εν λόγω επίθεση. 

Διαβάστε επίσης: 

Σάλος στον πολιτικό κόσμο για την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή (pics+vid)