Ελλάδα

Γυναίκα καταγγέλλει επίθεση από υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ που πήγε να μετρήσει το ρεύμα

Γυναίκα καταγγέλλει επίθεση από υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ που πήγε να μετρήσει το ρεύμα
Ένα περίεργο περιστατικό διαδραματίστηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή του Μασταμπά στο Ηράκλειο.

Η 60χρονη Κ.Α. επικοινώνησε με το neakriti.gr, καταγγέλλοντας την περιπέτεια που βίωσε χτες το απόγευμα. Σύμφωνα με την ίδια, ένας αλλοδαπός άνδρας, που είχε μαζί του ένα μικρό παιδί, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ, χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού της. Εκείνη - αρχικά - δεν άνοιξε, αλλά πήρε τηλέφωνο της αστυνομία, καθότι είχε φοβηθεί πως ο άνδρας ήθελε να της κάνει κακό. Συγκεκριμένα, όπως η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά, ο άνδρας φέρεται να την απείλησε πως θα τη σκοτώσει το βράδυ.

Στη γειτονιά της έσπευσαν, συνολικά, 10 αστυνομικοί με πέντε μηχανές, οι οποίοι αφότου συνομίλησαν με τον άνδρα, είπαν στην 60χρονη Α.Κ. να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της και να τον αφήσει να περάσει.

Όμως, όπως καταγγέλλει η 60χρονη, ο άνδρας, αφότου μπήκε στο σπίτι της, φέρεται να τη χτύπησε στο πρόσωπο και να της μίλησε απότομα, ενώ, σύμφωνα με την ίδια, προσποιείτο ότι μετράει το ρεύμα από τα ρολόγια της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα έβγαζε φωτογραφίες και βίντεο. Έπειτα έφυγε, αφήνοντας την ίδια με το φόβο ότι μπορεί να της κάνει κακό, αλλά και την απορία γιατί η αστυνομία δεν την προστάτευσε.

Τι απαντά η αστυνομία;

Από ότι φαίνεται, βέβαια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άνδρας ήταν πράγματι υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ, δεν ήταν αλλοδαπός, δεν είχε μαζί του κάποιο παιδί και είχε κληθεί από την υπηρεσία του να μετρήσει το ρεύμα από τα ρολόγια της ΔΕΗ, τα οποία είχαν καιρό να μετρηθούν.

Ένα από αυτά φαίνεται πως ήταν και το ρολόι της 60χρονης… Όταν οι αστυνομικοί εκλήθησαν από τη γυναίκα και εντόπισαν τον «επικίνδυνο» - κατά την 60χρονη άνδρα - πήραν τα στοιχεία του και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για έναν εργαζόμενο στη ΔΕΔΔΗΕ. Μάλιστα ο άνδρας υπέδειξε στους αστυνομικούς και τα σχετικά παραστατικά.

Αναφορικά με το φωτογραφικό υλικό και σύμφωνα με την αστυνομία, είναι φυσιολογικό και συνηθισμένο οι υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ να τραβούν φωτογραφίες ή βίντεο, κατά τη διάρκεια της μέτρησης του ρεύματος.

Ενώ, αναφορικά με τον ισχυρισμό της 60χρονης ότι ο άνδρας την απείλησε, της μίλησε με άσχημο τρόπο και τη χτύπησε, πηγές από την αστυνομία απαντούν: «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι έγινε αφότου ο άνδρας μπήκε στο σπίτι της 60χρονης, καθώς δεν είμασταν παρόντες. Πάντως, η 60χρονη, όπως και κάθε πολίτης, έχει νόμιμο δικαίωμα, εφόσον αυτός ο άνδρας τη χτύπησε, να έρθει στο Αστυνομικό Μέγαρο και να υποβάλλει μήνυση εναντίον του».

Τι λέει η ΔΕΔΔΗΕ;

Από την πλευρά της, η ΔΕΔΔΗΕ, αρχικά, ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για υπάλληλο εργολάβου αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος και όχι υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος μετέβη για εργασίες σε πολυκατοικία στην περιοχή του Μασταμπά, όμως δεν του άνοιγαν την πόρτα, με αποτέλεσμα εκείνος να επιμείνει και να ζητήσει να του ανοίξουν.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ, δεν υφίσταται κανένα περιστατικό εξύβρισης, πόσω μάλλον χειροδικίας από τον υπάλληλο προς τον οποιονδήποτε πολίτη.

Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΔΔΗΕ, εν τέλει, δεν άνοιξαν καν στον υπάλληλο.

Ολόκληρη η καταγγελία της 60χρονης στο neakriti.gr:

Όλα ξεκίνησαν ένας άνδρας χτύπησε το κουδούνι της πόρτας του σπιτιού της 60χρονςη Α.Κ.. Η γυναίκα, υποψιασμένη, δεν άνοιξε την πόρτα, παρά βγήκε στο μπαλκόνι όπου - όπως ανέφερε στο neakriti.gr - είδε έναν άνδρα.

Όπως σχολίασε η 60χρονη, ο άνδρας ήταν μεσήλικας, φορούσε μαύρα ρούχα και - σύμφωνα με την ίδια - ήταν αλλοδαπός και την καταγωγή του «μαρτυρούσαν» το χρώμα του, αλλά και τα σπαστά και καθόλου καλά ελληνικά του.

Ο άνδρας, ο οποίος συνοδευόταν και από ένα πολύ μικρό παιδί, ισχυρίστηκε, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ότι ήταν υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ και ότι ήθελε να μετρήσει το ρεύμα.

Σημειώνεται η οικία της βρίσκεται σε όροφο και συγκεκριμένα στον τρίτο, ενώ στο ισόγειο μένουν οι γονείς της και στο δεύτερο όροφο η αδερφή της.

Όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε η ίδια, ο άνδρας φέρεται να της είπε: «Άνοιξε την πόρτα γιατί θέλω να μετρήσω το ρεύμα, γιατί δεν πρόλαβα το πρωί». Εκείνη, επειδή θεώρησε ότι κάτι δεν… πήγαινε καλά, τον ρώτησε: «Είσαι Έλληνας;» και η απάντηση που εισέπραξε ήταν η εξής: «Να μη σε νοιάζει! Άνοιξε την πόρτα να μετρήσω! Τι σημασία έχει αυτό;».

Έτσι, καθώς η 60χρονη γυναίκα δεν του άνοιγε την πόρτα, ο άνδρας πήρε ένα τηλέφωνο, από το κινητό του, και με χυδαίους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό της φέρεται να είπε σε κάποια “Ελένη”: «Αυτή η κ… δε μου άνοιξε την πόρτα, θύμισέ μου το βράδυ να την σκοτώσω!».

Η κ. Α.Κ. ειδοποίησε την Αστυνομία. Αμέσως στο σπίτι της μετέβησαν τρεις μηχανές με έξι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στο μεταξύ, ο φερόμενος ως υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ είχε φύγει, ωστόσο σύμφωνα με τις υποδείξεις της, ο άνδρας εντοπίστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς, όπου για αρκετή ώρα, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, τον είχαν “στριμώξει” σε ένα σημείο, ορατό απ’ το οπτικό της πεδίο, και του μιλούσαν.

Μετά από λίγη ώρα, μάλιστα, στο σημείο μετέβησαν ακόμη δύο μηχανές με τέσσερις αστυνομικούς.

Όπως η ίδια αναφέρει, ο ένας από τους αστυνομικούς της είπε να ανοίξει την πόρτα και να τον αφήσει να μπει. «Έκανα όπως μου είπε», λέει η ίδια, «παρόλο που δεν θα έπρεπε».

Μόλις η Α.Κ. άνοιξε την πόρτα, και οι πέντε μηχανές με τους δέκα αστυνομικούς έφυγαν, αφήνοντάς την - όπως η ίδια καταγγέλλει στο neakriti.gr - «βορά στα χέρια ενός επικίνδυνου ανθρώπου», ο οποίος, όπως αναφέρει, δε δίστασε μέχρι και να τη χτυπήσει στο πρόσωπο, αλλά και να της πει «Σκάσε και μη μιλάς».

Πάντως, όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια: «Ξεβίδωσε όλα τα ρολόγια και έκανε ότι μετρούσε. Έγραφε τα νούμερα και δεν ήξερε τι έκανε. Άνοιξε το κινητό του και τραβούσε βίντεο και φωτογραφίες στην είσοδο του σπιτιού μου».

Όταν πια έφυγε, αναστατωμένη η 60χρονη γυναίκα ανέβηκε στο σπίτι της και πήρε ξανά την τηλέφωνο αστυνομία, όπου περιέγραψε τα γεγονότα στους αστυνομικούς, για να πάρει την απάντηση: «Ελάτε αύριο να κάνετε μία καταγγελία».

Αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην 60χρονη είναι το γεγονός πως, όπως χαρακτηριστικά είπε: «Πώς θα έρθω αύριο αν έρθει απόψε και μου κάνει κακό; Απείλησε από το τηλέφωνο», με την ανησυχία της να είναι εντονότερη, καθώς, στο ίδιο σπίτι μένουν οι ηλικιωμένοι γονείς της, οι οποίοι έχουν προβλήματα υγείας.

Η γυναίκα αισθάνεται φοβισμένη, απροστάτευτη και εκτεθειμένη, καθώς, παρά την επέμβαση των αστυνομικών, ο υποτιθέμενος υπάλληλος είναι ελεύθερος και ενδέχεται να προκαλέσει κακό είτε στην ίδια, είτε σε άλλους.

Πηγή: neakriti