Ελλάδα

Ό,τι προλάβει, πρόλαβε η κυβέρνηση - Ρυθμίζει τα δάνεια των πληγέντων στο Μάτι ξεκινώντας από... καταστροφές του 2014 (ΦΕΚ)

δάνεια photo: eurokinissi δάνεια photo: eurokinissi
Εγγύηση 75% παρέχει το ελληνικό δημόσιο για τα δάνεια που θα πάρουν για να ανακατασκευάσουν τα σπίτια τους οι πυρόπληκτοι των τελευταίων ετών.

Μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές που μας πέρασαν, όσο και την πανωλεθρία της Ρένας Δούρου στην Περιφερεια Αττικής στην οποία ανήκει και το Μάτι, η κυβέρνηση έβγαλε το ΦΕΚ που ορίζει τους όρους της δανειοδότησης των πληγέντων. Σύμφωνα με το ΦΕΚ, το ελληνικό δημόσιο έχει δεσμευτεί για χορήγηση του 75% της εγγύησης των δανείων στις τράπεζες. Εκτός από τη διευθέτηση των δανείων για τις περσινές φωτιές, το ΦΕΚ αναφέρει και τους όρους για τα δάνεια των ανθρώπων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2016 και του 2017. Η κυβέρνηση όμως δε σταμάτησε εκεί. Στο έγγραφο αναφέρονται επίσης οι όροι για την παροχή εγγύησης του ελληνικού δημοσίου προς τις τράπεζες για πιστωτικές διευκολύνσεις, προς αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια, από τη χαλαζόπτωση ακόμα και της 18ης Ιουνίου 2014 σε περιοχές της Π.Ε. Σερρών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε αναλυτικά τους όρους στο ΦΕΚ.