Ελλάδα

Απαγορεύεται και σήμερα Τετάρτη η πρόσβαση στον Λυκαβηττό λόγω καιρικών συνθηκών - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (χάρτης)

Απαγορεύεται και σήμερα Τετάρτη η πρόσβαση στον Λυκαβηττό λόγω καιρικών συνθηκών - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (χάρτης)
Κλειστός θα παραμείνει και σήμερα ο λόφος του Λυκαβηττού καθώς η πρόσβαση απαγορεύεται λόγω των καιρικών συνθηκών, των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων, που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.

Ο δήμος Αθηναίων έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα με συνεχείς περιπολίες και υδροφόρα οχήματα στον Εθνικό Κήπο, στο Άλσος Παγκρατίου, στο Πάρκο Ιλισίων, στους λόφους Φιλοπάππου, Στρέφη και Λαμπράκη, καθώς και στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο φωτιάς και σήμερα, για την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Κορινθία, την Αργολίδα, τη Λακωνία και τα Κύθηρα.

Καιρός: Ζέστη με βροχές, καταιγίδες και ισχυρά μποφόρ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, προειδοποιεί για σήμερα, Τετάρτη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η υπηρεσία, οι περιοχές αυτές είναι η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Λακωνία και τα Κύθηρα. Για το σκοπό αυτό, συστήνει στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών, ώστε να προληφθούν δυσάρεστες καταστάσεις από την πιθανή πρόληψη πυρκαγιών.

πιρκαγια