Ελλάδα

Η πρόγνωση καιρού 3 έως 7 ημερών

Η πρόγνωση καιρού 3 έως 7 ημερών
Πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί μετά το «κύμα» καύσωνα του τριημέρου, με τις θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο να επιστρέφουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-07-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη, στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (κατά 3 με 4 βαθμούς) στα βόρεια αλλά στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 06-07-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 07-07-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 08-07-2019 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 09-07-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς.