Ελλάδα

Σώος βρέθηκε ο 72χρονος που είχε εξαφανιστεί την Δευτέρα στην Ευρυτανία

photo: lamianow photo: lamianow
Τέλος έλαβε η περιπέτεια ενός 72χρονου στην περιοχή της Άμπλιανης Ευτυτανίας, καθώς ο ηλικιωμένος βοσκός που είχε εξαφανιστεί εχθές το μεσημέρι (22/7) εντοπίστηκε τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρπενησίου.

Το πρωί της Τρίτης, 23 Ιουλίου, ομάδα τριών (3) ατόμων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου έφθασε στο σημείο και ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ συνέδραμε και η Αστυνομία Καρπενησίου.

Συν τις άλλοις κλήθηκε και η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της ώστε να συμμετάσχει στις αναζητήσεις.

Εν τέλει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του LamiaNOW μετά από αρκετές ώρες ερευνών, το μεσημέρι της Τρίτης ο 72χρονος βρέθηκε ζωντανός.

Tον άνδρα εντόπισαν σε βαθιά χαράδρα αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου.

Με βάσει τα πρώτα στοιχεία από το ρεπορτάζ είχε σπάσει το πόδι του και δεν μπορούσε να μετακινηθεί με αποτέλεσμα να μείνει το βράδυ στο βουνό.

Ο αγνοούμενος είναι βοσκός και γνωρίζει καλά την περιοχή ωστόσο το γεγονός ότι δεν έδωσε σημεία ζωής κινητοποίησε τους δικούς του και τις αρχές.

Τελικά η περιπέτεια του πήρε τέλος μετά την συντονισμένη ενέργεια των αρχών και αυτή την ώρα οι πυροσβέστες από το Καρπενήσι τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Πηγή: lamianow.gr