Ελλάδα

Φωτιά στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι της Κρήτης

Φωτιά στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι της Κρήτης
Πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 18.00 το απόγευμα σε οικόπεδο στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι της Κρήτης, στην είσοδο του οικισμού, στο 14ο χιλιόμετρο της κεντρικής οδικής αρτηρίας προς Λασίθι..

Στο σημείο έχουν σπεύσει 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες προκειμένου να δράσουν άμεσα και να μην προλάβουν οι φλόγες να επεκταθούν.

Εν τω μεταξύ η σημερινή ημέρα κρατάει σε αυξημένη ετοιμότητα την Πυροσβεστική υπηρεσία, αφού η μία έναρξη φωτιάς διαδέχεται την άλλη.

Από το πρωί, φλόγες έχουν ξεσπάσει σε Αγία Βαρβάρα, Τσιφούτ Καστέλλι, στην παλιά γέφυρα στο Φράγμα Αποσελέμη καθώς και στο ποτάμι κοντά στη Φοινικιά από την πλευρά του δρόμου προς Μοίρες.

Ωστόσο σε όλες τις περιπτώσεις η Πυροσβεστική έσπευσε άμεσα με ισχυρή δύναμη, κάτι που αποδεικνύεται καταλυτικής σημασίας, για τη μη επέκταση της φωτιάς.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθη ένας 58χρονος απόστρατος της Αεροπορίας, για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο Άνω Μέρος του δήμου Αμαρίου Ρεθύμνου.

Ο άνδρας, που εκτελούσε αγροτικές εργασίες, άναψε φωτιά, η οποία ωστόσο ξέφυγε του ελέγχου του με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Ο 58χρονος συνελήφθη, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα που όρισε τακτική δικάσιμο και αφέθηκε ελεύθερος.

πηγή: cretalive.gr