Ελλάδα

Νίκος Κωνσταντόπουλος στο Dikaiologitika News: Η απόφαση της Δικαιοσύνης για τον Κορκονέα παραβιάζει τη δημοκρατική νομιμότητα

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
«Πολλαπλώς κατακριτέα», χαρακτηρίζει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας στο Dikaiologitika News, την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, που αθωώνει τον συνεργό Σαραλιώτη και αποφυλακίζει τον Κορκονέα, αυτουργό της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Μετά την ιστορία του Μιχάλη Καλτεζά», τονίζει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στο Dikaiologitika News «το πρόβλημα της παράνομης αστυνομικής βίας δεν αντιμετωπίζεται σε πλαίσιο δημοκρατικής νομιμότητας, αλλά σε ένα πλαίσιο πολιτικής και θεσμικής σκοπιμότητας καθώς και σε ένα πλαίσιο συγκάλυψης».

Το γεγονός ότι η επίκειμενη αποφυλάκιση Κορκονέα, ενός προσώπου που πρωταγωνίστησε σε μία από τις πιο σκληρές υποθέσεις αστυνομικής βίας της περασμένης δεκαετίας στην Ελλάδα, προκαλεί τόσες και τέτοιες παρενέργειες στις οποίες επίκεντρο αποτελούν οι χειρισμοί της Δικαιοσύνης.

Συνεχίζοντας το σχόλιο του για την υπόθεση προς το Dikaiologitika News, ο κύριος Κωνσταντόπουλος επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος χειρισμός της Δικαιοσύνης «εγγράφεται στις κακές σελίδες και προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα παραβιάζει βασικές αρχές της δημοκρατικής νομιμότητας, όπως η αρχή της ισονομίας και της αναλογικότητας.

Και καταλήγει ο γνωστός δικηγόρος: «Προσβάλλει την αξιοπιστία της δικαστικής λειτουργίας, που με μεθοδεύσεις ελαχιστοποιεί και περιορίζει την αξίωση του πολίτη για ουσιαστική έννομη προστασία. Επιβεβαιώνει, ότι το εγκληματικό δεδομένο της παράνομης αστυνομικής βίας παραμένει έγκλημα χωρίς τιμωρία για λόγους σκοπιμότητας. Έτσι οπλίζεται το χέρι του επόμενου Κορκονέα. Η αντίφαση είναι κραυγαλέα και προκλητική. Η απόφαση δέχεται ότι ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από τον Κορκονέα, με πρόθεση και άμεσο δόλο και η ίδια απόφαση αποφυλακίζει με χαριστική μεταχείριση τον δολοφόνο. Προς δόξα της θεσμικής υποκρισίας, την οποία υπηρετούν αποφάσεις δικαστηρίων με δικονομικές πρακτικές αυθαίρετες και προκλητικές».