Ελλάδα

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση κλοπής στο σπίτι του Βύρωνα Πολύδωρα

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση κλοπής στο σπίτι του Βύρωνα Πολύδωρα
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο ένας εκ των δραστών που εισέβαλε στο σπίτι του πρώην προέδρου της Βουλής και πρώην υπουργού Βύρωνα πολύδωρα στο δήμο Ζαχάρως.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης οφείλεται στην παρατηρητικότητα του γείτονα του κ. Πολύδωρα, ο οποίος είδε τους δύο Ρομά να βγαίνουν από το σπίτι κρατώντας το χρηματκιβώτιο. Ο άνδρας μάλιστα φρόντισε να σημειώσει και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, με το οποίο διέφυγαν.

Από αυτόν προέκυψε πως το φορτηγάκι ανήκε στον 39χρονο κάτοικο καταυλισμού Ρομά στην Μεσσήνη, ο οποίος είναι σεσημασμένος για κλοπές και ληστείες και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου οργάνωσαν επιχείρηση για να τον συλλάβουν. Ωστόσο, στην κατοχή του δεν βρέθηκαν κάποια από τα κλοπιμαία και η έρευνα συνεχίζεται, καθώς εκτιμάται ότι τα έχει ο 22χρονος συνεργός του, ο οποίος διέφυγε την ώρα της επιχείρησης στον καταυλισμό.

Οι δυο κακοποιοί παρακολουθούσαν το εξοχικό του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης που δεν διαθέτει συναγερμό και, όταν ο Βύρων Πολύδωρας έφυγε μαζί με την οικογένειά του για την εκκλησία, παραβίασαν ανενόχλητοι την κεντρική είσοδο. Αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους, ανακάλυψαν το μικρό χρηματοκιβώτιο που ήταν εντοιχισμένο στο γραφείο του κ. Πολύδωρα και περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, κοσμήματα και χρυσαφικά, αλλά και προσωπικά έγγραφα.