Ελλάδα

Grant Thorton: Απαραίτητες οι διαρθρωτικές αλλαγές στην ΕΡΤ

Grant Thorton: Απαραίτητες οι διαρθρωτικές αλλαγές στην ΕΡΤ
Κάτι παραπάνω από επιβεβλημένες είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές στην ΕΡΤ σύμφωνα με το συμπέρασμα από μία πρώτη ανάγνωση του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου που κατήρτισε η Grant Thornton για λογαριασμό της διοίκησης ύστερα από την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Μάλιστα ο οίκος προτείνει μεταξύ των άλλων την ίδρυση νέων θυγατρικών για παραγωγή προγράμματος EFT Studios αλλά και για προώθηση νέων τεχνολογιών και έρευνας ΕΡΤ R&D.

Επίσης προτείνει τη μείωση του αριθμού των περιφερειακών σταθμών από 19 σε 11 κύριους, την επένδυση στην ελληνική μυθοπλασία και την κατάρτιση σταθερού προγράμματος ανά κανάλι αλλά και την ανάλυση κόστους/αποτελέσματος για να προσδιοριστεί ποιες εργασίες θα γίνονται με εξωτερική ανάθεση όσον αφορά το πρόγραμμα.

Στα εργασιακά ο Οίκος προτείνει τη θέσπιση διαδικασίας διαδοχής προσωπικού εντοπισμού των κενών στο εσωτερικό του οργανισμού αλλά και κανόνων που θα οδηγούν στη λήξη απασχόλησης των εργαζομένων όταν συντρέχουν οι νομικές και θεσμικές απαιτήσεις.

Και τέλος την εκπαίδευση και επιμόρφωση προσωπικού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Grant Thornton στο σχέδιό της προβλέπει και την απόσπαση της εμπορικής διεύθυνσης από τη Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης και την τοποθέτησή της σε άλλη οργανωτική ομάδα για να λειτουργεί αυτόνομα ώστε να εποπτεύει το σύνολο του οργανισμού

Με πληροφορίες από «Καρφί»