Ελλάδα

Εθνική Ελλάδος 2019: Το πρόγραμμα των αγώνων μπάσκετ για το τουρνουά Atlas στην Κίνα

Εθνική Ελλάδος 2019: Το πρόγραμμα των αγώνων μπάσκετ για το τουρνουά Atlas στην Κίνα
Η Εθνική Ελλάδος ετοιμάζεται σιγά – σιγά να ταξιδέψει στην Κίνα, προκείμενου να μπει στην τελική ευθεία, πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων, για το Μουντομπάσκετ 2019.

Το… τελευταίο εμπόδιο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι το τουρνουά Atlas, στο οποίο θα λάβουν μέρος 8 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Ελλάδος.

Το τουρνουά Atlas

Σενεγάλη, Βενεζουέλα, Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο, Ελλάδα, Ιορδανία, Κίνα, Δομινικανή Δημοκρατία θα βρίσκονται στην πόλη Σουτσόου που είναι κοντά στη Σαγκάη, ώστε στις 23 και τις 24 Αυγούστου να ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στο τουρνουά Atlas.

Την Παρασκευή (23/8) η Σενεγάλη θα παίξει με τη Βενεζουέλα και η Τουρκία με το Πουέρτο Ρίκο, ενώ το Σάββατο (24/8) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ιορδανία και η Κίνα τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο νικητής του πρώτου αγώνα θα παίξει με τον νικητή του δεύτερου κι ο νικητής του τρίτου με τον νικητή του τέταρτου.

Η Ελλάδα θα παίξει δηλαδή στις 26/8 είτε για θέση κατάταξης, είτε σε ημιτελικό (ανάλογα με το αποτέλεσμά της απέναντι στην Ιορδανία) απέναντι στην Κίνα ή τη Δομινικανή Δημοκρατία και στις 27/8 είτε για κατάταξη, είτε στον τελικό του τουρνουά.

Οι ώρες διεξαγωγής

Ο αγώνας με την Ιορδανία (24/8) θα γίνει στις 15:00 (ώρα Ελλάδας), ο αγώνας της Δευτέρας (26/8) θα γίνει στις 14:30 (ώρα Ελλάδας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με την Ιορδανία), ενώ το ματς της Τρίτης (27/8) θα γίνει στις 14:30 (ώρα Ελλάδας, αν η Εθνική παίζει στον τελικό) ή στις 11:30 (ώρα Ελλάδας, αν η Εθνική παίζει στις θέσεις κατάταξης).

Το ρόστερ στο τουρνουά Atlas

Στην συγκεκριμένη διοργάνωση θα λάβουν μέρος οι 12 παίκτες που έχουν ήδη επιλέγει, με την παρουσία του Κώστα Σλούκα να παραμένει ακόμη ανοικτή!

Στην Κίνα θα είναι οι:

Καλάθης, Κόνιαρης, Μάντζαρης, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μπουρούσης, Πρίντεζης, Παπαγιάννης, Βασιλόπουλος, Θανάσης και Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Πηγή: galanolefko.gr