Ελλάδα

Εξάρχεια: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε υπό κατάληψη κτίρια - Προσήχθησαν περισσότερα από 150 άτομα

Εξάρχεια: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε υπό κατάληψη κτίρια - Προσήχθησαν περισσότερα από 150 άτομα
Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση στα Εξάρχεια κατά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (26/8), παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Οι άντρες της αστυνομίας εισήλθαν σε τέσσερα σπίτια κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, με το ένα να βρίσκεται επί της οδού Σπύρου Τρικούπη.

Τα δύο από τα τέσσερα σπίτια τελούσαν υπό κατάληψη, με την αστυνομία να προχωρά σε αρκετές προσαγωγές, ενώ συνεχίζεται η εξέταση των χώρων για ναρκωτικά και οπλισμό.

Στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετέχουν η Δίωξη Ναρκωτικών και άντρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ.

Τα τρία από τα τέσσερα σπίτια τελούσαν υπό κατάληψη κυρίως από Σύρους μετανάστες, καθώς στη μια κατάληψη υπήρχαν 80 άτομα, στη δεύτερη 70 άτομα και στην τρίτη 9 άτομα.

Ανάμεσα στους καταληψίες βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί που πρόκειται να μεταφερθούν για εξακρίβωση στοιχείων και να διαπιστωθεί εάν βρίσκονται στην χώρα μας μόνιμα.

Στην μόνη κατάληψη όπου δεν υπήρχαν άτομα ήταν στην οδό Ασημάκη Φωτήλα, ενώ για κάποια από αυτά τα κτίρια υπήρχαν εισαγγελικές παραγγελίες καθώς οι ιδιοκτήτες τους είχαν ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να τους παραδοθούν.

Από τους 143, που οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους, οι 57 είναι άνδρες, οι 51 γυναίκες και οι 35 ανήλικοι, από Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ερυθραία και Τουρκία.

Σημειώνεται, ότι οι 143 αλλοδαποί ήταν σε δύο κτίρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη, ενώ τα τρία άτομα που προσήχθησαν διέμεναν σε κτίριο επί της οδού Καλλιδρομίου.

Από τα τρία αυτά άτομα, οι δύο είναι Έλληνες και ο τρίτος Γάλλος. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε συλληφθεί για επίθεση σε βάρος αστυνομικών, στο κέντρο της Αθήνας.

Οσον αφορά το τέταρτο κτίριο, που τελούσε υπό κατάληψη, στην οδό Φωτήλα, ήταν άδειο την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης. Όλοι οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά στα τέσσερα αυτά κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη.