Ελλάδα

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη - «Είναι καθαρά εμπρησμός» - Συνεχίζονται οι ρίψεις της πυροσβεστικής (pics)

photo: eurokinissi photo: eurokinissi
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα στη Νέα Μάκρη, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Παρόλα αυτά, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή και οι ρίψεις από αέρος συνεχίζονται, καθώς η πυρκαγιά παραμένει επικίνδυνη.

Η συγκεκριμένη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι είναι η έβδομη φωτιά τις τελευταίες εννέα ημέρες στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ λίγο αργότερα ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο σε πολύ κοντινή περιοχή. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές όπως το πρωί. Προς το παρόν η πυρκαγιά κινείται παράλληλα με τα καμένα του Νέου Βουτζά ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μαραθώνα, τόσο στο Βουτζά όσο και σε άλλες περιοχές χτύπησαν προληπτικά οι καμπάνες ώστε οι πολίτες να είναι σε ετοιμότητα για να εγκαταλείψουν την περιοχή.

«Υπάρχει τεράστια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε χειρότερα», τόνισε, πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα η μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προσέθεσε.

Μιλώντας στο Open TV ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Υποστράτηγος Νίκος Σπάης ανέφερε ότι τα στοιχεία δεν αφήνουν άλλο ενδεχόμενο παρά αυτό του εμπρησμού. Ο κ. Σπαής ανέφερε συγκεκριμένα«Η πυρκαγιά έχει πάρει σε δασική έκταση είτε από κηλίδωση είτε από νέα εστία, είναι καθαρά εμπρησμός. Δεν υπήρχε φωτιά ανάμεσα στα δύο μέτωπα».

Παράλληλα, ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες και η Ελληνική Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σχολίασε πως η εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη λόγω της συνδρομής των εναέριων μέσων, και της εξασθένησης των ανέμων.

{https://twitter.com/ODIKGR/status/1169401650727006208}

4888602

4888591

Υποψίες για εμπρησμό

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη.

4888587

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά Νέα Μάκρη: Βίντεο - ντοκουμέντο από το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά (vid)

Γιατί δε λειτούργησε η γραμμή «112»

H γραμμή έκτακτης ανάγκης 112 -Σύστημα Συναγερμού Πολιτών, λειτουργεί καθ' όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και σε όλη την Ελλάδα, αλλά κανένας πολίτης της περιοχής της Νέας Μάκρης Αττικής δεν ενημερώθηκε σήμερα για την πυρκαγιά. Δείτε γιατί παρακάτω: