Ελλάδα

Ξεκίνησε η ραγδαία επιδείνωση του καιρού: «Μη βρεθείτε σε ανοιχτούς χώρους» - LIVE η πορεία της κακοκαιρίας

Ξεκίνησε η ραγδαία επιδείνωση του καιρού: «Μη βρεθείτε σε ανοιχτούς χώρους» - LIVE η πορεία της κακοκαιρίας
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και στην Αττική. Ήδη εστάλη στους κατοίκους 112 και τους καλεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους τις επόμενες ώρες ενώ Αρνιακός, Σούζη και Τσατραφύλλιας συμφωνούν ότι θα υπάρξουν έντονα φαινόμενα.

Πλησιάζει η κακοκαιρία στην Αθήνα με πολλές περιοχές να βρίσκονται στην δίνη της. Αρνιακός, Σούζη και Τσατραφύλλιας συμφωνούν ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά ενώ γίνεται αναφορά και ποια ώρα θα εξασθενήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ήδη τα πρώτα προβλήματα έχουν εμφανιστεί καθώς η τροχαία ενημερώνει πως «λόγω συσσώρευσης υδάτων κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων α) στον παράδρομο της ΝΕΟΑΛ στο ύψος του κόμβου Βαρυμπόμπης και β) στην πλατεία Δροσιάς».

Παράλληλα, διακοπή κυκλοφορίας έχουμε και στον παράδρομο της Εθνικής Οδού προς Βαρυμπόμπη στο ύψος του Αγίου Στεφάνου.

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/1438654630122497/}

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση

Σφυροκοπά τα βόρεια προάστια της Αττικής η κακοκαιρία που είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολες με μετεωρολόγους να προτρέπουν τους πολίτες να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία λόγω κεραυνών.

spata32_1a6bd.jpg

Στα βόρεια προάστια πλημμύρισαν δρόμοι σε κάποια σημεία. Συγκεκριμένα έκλεισε λίγο μετά τις 13:00, για τα οχήματα η διάβαση της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στον κόμβο Αγίου Στεφάνου, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή.

{https://www.youtube.com/watch?v=rguWVxGeVIM}

Αλλά και στην περιοχή της Άνοιξης πλημμύρισαν οι δρόμοι. Δείτε το βίντεο που ανέβηκε στην σελίδα του Facebook, Forecast Weather Greece:

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/1438654630122497/}

Ήδη πριν από περίπου δύο ώρα εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της Αττικής από το 112 ενημερώνοντάς τους ότι θα πλησιάζουν έντονες καταιγίδες και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/1941803439581436/}

Τι αναφέρει ο Κολυδάς

Σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολύδας στην πλατφόρμα X, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Καλημέρα σας. Η παρούσα κατάσταση επιβεβαιώνει τα προγνωστικά σε ότι αφορά στο πρώτο μέρος του έκτακτου, με τις καταιγίδες να επηρεάζουν την ανατολική Μακεδονία και μέρος της Κεντρικής με ραγδαιοτητα ,αλλά χωρίς μεγάλα ύψη υετού. Επανεξέταση των προγνωστικών για τις υπόλοιπες περιοχές σε λίγες ώρες, ώστε στην ( τελευταία) επικαιροποίηση του έκτακτου να δοθούν ακριβέστερες χρονικές και τοπικές πληροφορίες».

Τσατραφύλλιας: Τι ώρα θα είμαστε ασφαλής

Με ανάρτησή του στα social media ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία υπό τον φόβο κεραυνών ενώ τονίζει πως μετά τις 9 το βράδυ θα υπάρξει υποχώρηση των φαινομένων. 

Καλημέρα
Σήμερα μην βρεθείτε σε ανοικτούς χώρους.Προσπαθείστε να έχετε γύρω σας κτίρια αν είστε έξω ή μέσα στο αμάξι .Η καταιγίδα μπορεί να είναι μέχρι 40 km μακρία σας (μην βρέχει πάνω από το κεφαλι σας) και να σας χτυπησει κεραυνός .Μετα τις 21.00 σήμερα θα είμαστε ασφαλής.

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid02c2oSferREc8wDLrmjCdVY7zeypEHAnLYdgAyNzmC1DfLTBjsq72v1JztkSoMnMcAl}

Αρνιακός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία από το μεσημέρι

Τη δικιά του πρόγνωση έκανε σήμερα το πρωί και ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός τονίζοντας πως η κακοκαιρία θα διαρκέσει λίγες ώρες, γι' αυτό και χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Πρόκειται για μια πρόσκαιρη κακοκαιρία με ισχυρά τοπικά φαινόμενα. Αυτή τη στιγμή βροχές και καταιγίδες πλήττουν κυρίως τη Σιθωνία και το Άγιο Όρος, δηλαδή τα δύο πόδια της Χαλκιδικής. Φαινόμενα έχουμε και στον
Στρυμονικό Κόλπο, στην Καβάλα, στην Δράμα, στην Ξάνθη και τις Σποράδες. Σιγά σιγά αυτά τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την Θράκη, αλλά και δυτικότερα στη Θεσσαλία. Από το μεσημέρι και μετά θα κατηφορίσουν κάτω από την Λάρισα οπότε περιμένουμε φαινόμενα ισχυρά στην Φθιώτιδα, την Φωκίδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Αττική, την Κορινθία, αλλά και την Αργολίδα, τη Λακωνία», τόνισε αρχικά.

Όσον αφορά την Αττική σημείωσε ότι τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι προς το απόγευμα. «Μέχρι το βράδυ θα έχουμε βροχές και στην Αττική. Όχι κάτι σπουδαίο, αλλά θα υπάρχουν περάσματα που θα σημειωθούν καταιγίδες και αστραπόβροντα. Δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Είναι μια επικίνδυνη ημέρα σήμερα», σημείωσε .

Αναλυτικά η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την κακοκαιρία:

Σούζη: Περιορίζονται τα φαινόμενα από το βράδυ

Στο ίδιο μήκος κύματος και η σημερινή πρόγνωση της μετεωρολόγου του ΣΚΑΪ, Χριστίνας Σούζη η οποία προβλέπει άστατο καιρό με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

«Τα φαινόμενα θα είναι αρχικά ισχυρά στην Χαλκιδική και από το μεσημέρι και μετά φαινόμενα θα έχουμε στην Φθιώτιδα, την Φωκίδα, την Αττικοβοιωτία και την ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο. Πάντως μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως έως 5 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 30-31 βαθμούς».

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας: