Ελλάδα

Κατάδικος για «διάσημη» απαγωγή έπαιρνε άδειες για να... ληστεύει - Εξετάζεται η εμπλοκή σωφρονιστικών υπαλλήλων

photo: eurokinissi photo: eurokinissi
Φυλακισμένος στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Τίρυνθας κατηγορείται ότι έβγαινε με τη βοήθεια των φυλάκων, έκανε ληστείες και ξαναέμπαινε στην φυλακή.

Πρόκειται για τον ίδιο άνδρα που είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ο δραπέτης είναι παντρεμένος και χωρισμένος με παιδί. Η γυναίκα του ήταν μακιγιέζ, γνωστή στην εγχώρια showbiz. Μετά τη σύλληψη του άνδρα για την απαγωγή του Παναγόπουλου, η γυναίκα περιέγραφε την ψυχική και σωματική κακοποίηση που είχε περάσει τα χρόνια που ήταν μαζί με τον αποκαλούμενο «ωραίο Τζωρτζ».

Ο 39χρονος δραπέτης δρούσε ανενόχλητος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είχε για βοηθούς σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι του άνοιγαν την πόρτα της φυλακής για να βγει, να κάνει ληστείες και μετά να ξαναμπεί. Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της αστυνομίας, «για τον τρόπο εξόδου και επανόδου του στο Κατάστημα Κράτησης, στις δύο παραπάνω περιπτώσεις και για τη διαφαινόμενη εμπλοκή σωφρονιστικών υπάλληλων διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, μετά από παραγγελία της αρμόδιας Εισαγγελίας. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης διακριβώθηκαν τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους συγκεκριμένου Καταστήματος Κράτησης. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, ενώ στην οικία ενός εξ αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και 65 φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα και συνελήφθη». Οι συνεργοί του σε δύο ληστείες αναζητούνται.

Όσον αφορά στις ληστείες που κατηγορείται ότι έκανε ο 39χρονος, η πρώτη ήταν στα ΚΤΕΛ Πατρών στις 27 του περασμένου Φεβρουαρίου και η δεύτερη στις 24 Μαρτίου σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ. Μετά τις ληστείες ο 39χρονος επέστρεψε στην «ασφάλεια» των αγροτικών φυλακών, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν αναζητήσεις σε όλη την περιοχή για να εντοπίσουν τους κλέφτες.