Ελλάδα

Σοφία Κοκοσαλάκη: Τα συγκινητικά «αντίο» στη διάσημη σχεδιάστρια - Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ

Σοφία Κοκοσαλάκη: Τα συγκινητικά «αντίο» στη διάσημη σχεδιάστρια - Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ
Θλίψη στο χώρο της μόδας από τον ξαφνικό χαμό της διάσημης σχεδιάστριας Σοφίας Κοκοσαλάκη. Η Σοφία Κοκοσαλάκη πέθανε στην ηλικία των 47 ετών και ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο χώρο της μόδας και όχι μόνο.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος της, πλήθος επωνύμων αποφάσισαν να την αποχαιρετήσουν μέσα από τα social media.

Κοκοσαλάκη Σοφία: Φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρετούν τη γνωστή σχεδιάστρια μόδας

Ο διάσημος Έλληνας σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας την αποχαιρετησε με ένα post στο Instagram, γράφοντας:

«Τι τεράστια απώλεια για τον κόσμο της μόδας. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπητή Σοφία Κοκοσαλάκη, το ταλέντο σου ήταν πάνω από το κανονικό».

kokosalaki 1

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Άγγελος Μπράτης ο οποίος αποχαιρέτησε τη διάσημη σχεδιάστρια μόδας με φωτογραφία από ένα ρούχο της. «Αποχαιρετισμός της Σοφίας Κοκοσαλάκη. Μία από τις πιο ταλαντούχες, σύγχρονες και διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας. Οι κομψές δημιουργίες της, εμπνευσμένες από τα αρχαία ελληνικά γλυπτά και τον πολιτισμό θα τη θυμίζουν πάντα».

κοκο

Σοφία Κοκασαλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Τζένης Μπαλατσινού - Τι έγραψε στο Instagram

Με ένα μήνυμα στο Instagram, η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου αποχαιρέτησε την Σοφία Κοκοσαλάκη, που σχεδίασε τα ρούχα της Ολυμπιάδας 2004, γράφοντας πως την δίδαξε πριν καν η ίδια γνωρίζει τη σχεδιάστρια που είχε μέσα της.

«Σε ευχαριστούμε Σοφία Κοκοσαλάκη γιατί μας έκανε να αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι που είμαστε Ελληνες. Για την επικοινωνία των αξιών του Πολιτισμού πέρα από τα σύνορά μας μέσα από το απίστευτο ταλέντο σου και χάρισμα. Τον λίγο καιρό που είχα το προνόμιο να σε γνωρίσω μου έδειξε, πριν καν γνωρίσω τον εαυτό μου, τι σημαίνει πραγματική δύναμη και ευδιάκριτη εστίαση που χρειάζεται η βιομηχανία μας. Πάντα υποκλινόμουν στην αποφασιστικότητά σου και τις αξίες που οδηγούσες τη ζωή, πάντα με τους δικούς σου όρους. Τα σημερινά νέα με συγκλόνισαν και είναι δύσκολο να τα αποδεχτώ. Είναι πολύ λυπηρό. Αναπαύσου εν ειρήνη Σοφία… Αποστέλλω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους πιο κοντινούς σου ανθρώπους και την οικογένειά σου», έγραψε η Μαίρη Κατράντζου.

Το αντίο από τα διεθνή ΜΜΕ

κοκοσαλακη 3

Η είδηση του θανάτου της Σοφίας Κοκοσαλάκη κάνει το γύρο του κόσμου και όπως είναι αναμενόμενο αποτελεί είδηση στα μεγαλύτερα site του πλανήτη.

Ο Guardian γράφει: Έφυγε στα 47 της χρόνια η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη. Γνωστή για την κομψότητά της, η Ελληνίδα σχεδιάστρια έφτιαχνε τουαλέτες για το κόκκινο χαλί, σχεδίασε τα κοστούμια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ελλάδας και κομψά γαμήλια φορέματα…

ΞΞ

To περιοδικό μόδας harpersbazaar γράφει: Η σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη πέθανε στα 47 της χρόνια. Ήταν γνωστή για τις εκλεπτυσμένες της δημιουργίες…