Ελλάδα

Μετέφεραν μετανάστες όπως στο Έσσεξ - Στοιβαγμένοι σε φορτηγό ψυγείο

Μετέφεραν μετανάστες όπως στο Έσσεξ - Στοιβαγμένοι σε φορτηγό ψυγείο
Σε φορτηγό ψυγείο, βρέθηκαν στοιβαγμένοι μετανάστες στην Ξάνθη, έπειτα από έλεγχο του τοπικού τμήματος Συνοριακής Φύλαξης. Γεωργιανός ο οδηγός του φορτηγού και τούρκος ο συνοδηγός – όλες οι λεπτομέρειες.

Μετάφεραν μετανάστες όπως στο φορτηγό του θανάτου στο Έσσεξ. Λίγο μετά τις 8:30 σήμερα το πρωί στα διόδια της Ξάνθης άνδρες του τοπικού τμήματος Συνοριακής Φύλαξης σταμάτησαν φορτηγό ψυγείο στο εσωτερικό του οποίου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν περίπου 100 παράτυποι μετανάστες.

Όπως μετέδωσε το radioevros.gr, μόλις οι άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν τον Γεωργιανής καταγωγής οδηγό του φορτηγού, ο συνοδηγός, τουρκικής καταγωγής, επιχείρησε να διαφύγει.

μεταναστεςφορτηγοξανθη

Κατά το άνοιγμα των θυρών του ψυγείου του φορτηγού, οι παράτυποι μετανάστες επιχειρώντας να διαφύγουν μαζικά από αυτό τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα πολλοί να πάθουν κατάγματα ενώ αρκετοί αντιμετώπισαν και αναπνευστικά προβλήματα.

Για τον λόγο αυτό άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ που βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να παράσχει πρώτες βοήθειες αλλά και να μεταφέρει τους τραυματισθέντες στο νοσοκομείο της Ξάνθης.