Ελλάδα

Ολυμπιακός- Ζαλγκίρις 83-74: Επιτέλους, ήταν καλός!

Ολυμπιακός- Ζαλγκίρις 83-74: Επιτέλους, ήταν καλός!
Με ηγέτη τον Σπανούλη, κυρίαρχο τον Μιλουτίνοφ κι εξαιρετικούς τους Πολ και Πρίντεζη ο Ολυμπιακός επικράτησε 83-74 της Ζαλγκίρις. Εφτασε έτσι στην 3η του νίκη στην Euroleague. Στο 3-5 το ρεκόρ των Πειραιωτών, όσο έχουν και οι Λιθουανοί.

Ομως τα ευχάριστα νέα ήρθαν από το ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σοβαρός, συγκεντρωμένος κι αποφασισμένος. Εκανε μια καλή εμφάνιση και δίκαια έφτασε στη νίκη. Ο Κεμζούρα έκανε καλό rotation και δούλεψε καλά για να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Η ελληνική πεντάδα

Ο Κεστούτις Κεμζούρα προτίμησε μια ελληνική- στα 4/5- πεντάδα για να αρχίσει τον αγώνα. Με Σπανούλη, Κόνιαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Γενικά η διάθεση και η προσήλωση των Πειραιωτών ήταν σε καλό επίπεδο αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ της Ζαλγκίρις έκαναν ζημιά. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 19-18 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου αλλά είχε να αντιμετωπίσει δύο προβλήματα.

Το ένα ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ της Ζαλγκίρις. Τέσσερα στην πρώτη περίοδο τα οποία της έδωσαν τους 7 από τους 18 της πόντους.

Το άλλο πρόβλημα ήταν το περιφερειακό του σουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πετύχει όλους τους πόντους τους μέσα από το… ζωγραφιστό και είχαν 0/4 τρίποντα.

Το θέμα με τα επιθετικά ριμπάουντ περιορίστηκε στην δεύτερη περίοδο. Όχι όμως κι αυτό με το περιφερειακό σουτ. Ο Ολυμπιακός είχε 1/9 τρίποντα στο τέλος του ημιχρόνου απέναντι σε μια ομάδα που προτιμούσε το σετ παιχνίδι.

Περισσότερα στο Sportime.gr